Šport
143 ogledov

Kopitar ni mogel preprečiti širjenja Plamenov

Anže Kopitar LA Kings Profimedia
V najmočnejši hokejski ligi na svetu so v noči na torek odigrali štiri tekme.

Hokejisti Los Angeles Kings, ki jih kot kapetan vodi Anže Kopitar, so na domačem ledu pred 18.230 gledalci z 2:3 izgubili proti tekmecu v zahodni konferenci, Calgary Flames. Gosti iz Kanade so zdaj na tretjem mestu zahoda, Kralji pa so zdrsnili na peto.

Kopitar se je na tekmi sicer v 24:17 minute na ledu izkazal z dvema podajama. Slovenski zvezdnik je bil podajalec pri obeh zadetkih kraljev - obakrat je bil uspešen Adrian Kempe -, vendar Kralji ne v drugi ne v zadnji tretjini niso več zadeli.

Pri gostih, ki so še povečali prednost pred Kralji na vrhu pacifiške skupine, je Johnny Gaudreau dosegel dva zadetka in podajo. Med strelce se je za Plamene, ki imajo zdaj pet točk naskoka pred Kralji, vpisal še Elias Lindholm, vratar Jacob Markstrom pa je zaustavil 27 strelov.

"Seveda, to je velika zmaga za začetek našega gostovanja. Nazadnje, ko smo igrali proti Los Angelesu, nismo prikazali dobre igre in to smo želeli popraviti. Vesel sem, da nam je uspelo zmagati," je po tekmi dejal junak večera Gaudreau.

Gaudreau je prvi gol dosegel že po 10 sekundah igre v uvodni tretjini, Plamene pa je popeljal v vodstvo (3:2) proti koncu druge tretjine, ko je ukanil vratarja z backhandom zadel zgornji rob mreže. Zadel je še na tretji zaporedni tekmi in v tem času dosegel pet točk (štirje goli, podaja).

"Če pogledate Calgary, je zagotovo ena izmed najboljših ekip lige, ena od nosilk prvenstva NHL. Tako da ... Zagotovo so stvari, ki jih lahko izboljšamo, vendar mi je bilo v celoti gledano všeč, kako smo igrali," je po tekmi dejal kapetan Kopitar. "Naredili smo nekaj napak, vendar jih narediš nekaj vsak večer. Na žalost so nas te danes precej stale, vendar mi je všeč, kje smo kot ekipa in kakšna miselnost nas krasi," je še dejal slovenski zvezdnik.

Naslednja tekma Kralje čaka v četrtek, ko bodo v domači dvorani gostili Edmonton, še enega tekmeca v pacifiški skupini.

Najslabša ekipa lige Arizona Coyotes je vknjižila še en poraz. Tokrat je na gostovanju pri St. Louis Blues klonila z 1:5. St. Louis je z zmago, prvo po štirih zaporednih porazih, prehitel LA na četrtem mestu zahodne konference. Vladimir Tarasenko je za gostitelje dosegel dva zadetka, Pavel Bučnevič pa gol in dve podaji.

Columbus Blue Jackets so na vzhodu po podaljšku z 2:3 izgubili proti Boston Bruins, za katere je odločilni gol dosegel Jake DeBrusk že po 1:03 minute podaljšane igre.

Na derbiju večera vzhodne konference pa so hokejisti Tampa Bay Lightning visoko, z 2:6 izgubili proti Toronto Maple Leafs, ki so na tretjem mestu vzhoda. Prvi zvezdnik Toronta Auston Matthews je dosegel sedmi hat-trick v karieri in ima to sezono že 54 golov. Matthews, ki je dodal še podajo, je strelski niz podaljšal na šest tekem.

NHL, izidi:

Los Angeles Kings - Calgary Flames         2:3
Columbus Blue Jackets - Boston Bruins      2:3 (podaljšek)
Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs  2:6
St. Louis Blues - Arizona Coyotes          5:1
Komentarjev 2
  • PasjaProcesija 09:18 05.april 2022.

    Obupen začetek. V 10. sekundi je LA prejel gol iz močno mrtvega kota, ko se je pak od vratarja odbil v gol. CGY je imel terensko pobudo, a je do konca tretjine dvakrat zadel LA. Kopitar je bil osrednja figura ...prikaži več Kraljev na obeh straneh. Za 1:1 je ukradel pak v svoji obrambi, po kombinaciji v napadu pa še podal za gol. 2:1 je bilo v igri 5-na-3. Do konca tekme je CGY uveljavil terensko premoč in preobrnil rezultat. Za boljši rezultat bi LA moral izkoristiti še kakšno CGY-jevo izključitev več.