Šport
175 ogledov

Tako se je končala zadnja finalna tekma, odločitev dobro minuto pred koncem

Gašper Glavič Profimedia
Jeseničani brez naslova v alpski ligi.

Hokejisti Asiaga so prvaki alpske lige za sezono 2021/22. V odločilni peti finalni tekmi so na domačem ledu z 2:1 (0:0, 1:1, 1:0) premagali Sij Acroni Jesenice in si tako zagotovili končni uspeh s skupnim izidom 3:2 v zmagah.

Železarji so tako ostali brez naslova prvaka v alpski ligi. Potem ko so se v tej sezoni prvič doslej prebili prek polfinala in imeli na prejšnji finalni tekmi v Podmežakli lepo priložnost za slavje, so danes v gosteh klonili in morali priznati premoč po odločilnem zadetku minuto in pol pred koncem.

Jeseničani so slabo začeli odločilni niz in izgubili prvo tekmo z 1:4. A potem so naslednji dve dobili, najprej doma s 4:3 po podaljšku in potem v gosteh s 4:1. V soboto so imeli priložnost, da bi pred svojimi navijači dobili pokal, toda nazadnje so izgubili in dovolili tekmecem še eno priložnost. To so danes Italijani znali izkoristiti. Tekmeca sta bila sicer izenačena in previdna, saj sta se zavedala, da popravnega izpita ne bo več.

A vseeno so imeli terensko premoč domači, gostje pa so se dobro branili, prežali na svoje priložnosti in se zanašali na vratarja Oscarja Fröberga, ki jih je tudi v tej finalni seriji večkrat reševal.

Tudi tokrat je imel v uvodni tretjini več dela kot njegov tekmec Luca Stevan, a ga je v prvem delu opravil brez napak. Na jeseniški strani pa je imel najlepšo priložnost Gašper Glavič.

Nadaljevanje je prineslo tudi zadetke. Prvega v mreži železarjev, ko je Enrico Miglioranzi uprizoril pravi slalom v jeseniški obrambi in matiral še vratarja. A Jeseničani so odgovorili hitro, saj je Glavič manj kot minuto zatem s strelom pod prečko poskrbel za izenačenje. Ob prvi številčni prednosti gostov pa je Nejc Brus v 37. minuti zadel le okvir gola.

Ob koncu druge in na začetku tretje tretjine so imeli gostje dvakrat igralca na klopi za kaznovane, a so zdržali, sami pa so bili celo blizu zadetku z igralcem manj, a Eric Pance ni bil dovolj natančen. V zadnjem delu tretjine se je ponovil scenarij iz prve, ko so domači močno pritiskali, gostje pa so se branili. Pet minut pred koncem so imeli še en "power-play", ki pa je tudi ostal neizkoriščen.

Ko se je že zdelo, da bo šla tekma drugič v tej seriji v podaljšek, pa je eno redkih napak naredil Fröberg. Ob prodoru Giordana Finora v 59. minuti je namreč domači napadalec spretno potisnil plošček v njegovo drsalko in v mrežo, potem ko je nakazal, da bo zavil za vrata in je šel jeseniški vratar že na drugo stran gola.

V minuti in pol nato Jeseničani niso več sestavili nevarnejše akcije, tako da so se drugega naslova po letu 2018 veselili domači hokejisti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.