Kovač dobil nogo pri Bayernu, naslednik že izbran?

Foto: Epa
Foto: Epa
Bavarski nogometni velikan se je odločil za menjavo na vrhu strokovnega štaba.
Oglej si celoten članek

Bayern München je v soboto v okviru 10. kola nemške Bundeslige visoko izgubil (5:1) pri frankfurtskem Eintrachtu in padel na četrto mesto lestvice, štiri točke za vodilno Borussio Mönchengladbach.

Šok za velikane! Petarda v mreži Bayerna, nova sramota Barcelone in Manchester Uniteda

Hrvaški trener Niko Kovač je v nedeljo zjutraj še vodil trening prvega moštva, nato pa po sestanku s predsednikom Ulijem Hoeneßom in športnim direktorjem Hasanom Salihamidžićem sporazumno zapustil klub.

Karl-Heinz Rummenigge, direktor Bayerna, je razhod sprejel z obžalovanjem: "Predstave in rezultati ekipe v zadnjih tednih so pokazali, da je treba ukrepati (...) Vsi obžalujemo takšen razplet. V imenu kluba se zahvaljujem Kovaču za njegovo delo, posebej za osvojeno dvojno krono v lanski sezoni."

Na mesto prvega trenerja Bayerna je 48-letni hrvaški strateg Kovač prišel poleti 2018 iz Frankfurta, s katerim je še tik pred koncem sodelovanja v finalu pokala premagal prav Bayern. Zdaj pa je bil njegov nekdanji klub usoden še za konec trenerske poti pri Bavarcih.

"Mislim, da je zdaj pravi čas za takšno določitev. Način, kako smo nazadnje igrali, ter seveda rezultati so me pripeljali do tega spoznanja. Z bratom Robertom sva z Bayernom osvojila naslov prvakov, nemški pokal in superpokal. Bili so lepi časi, vsem v klubu pa želim vse dobro," je ob slovesu sporočil Kovač.

Foto/Video Prekršek tako hud, da je po ogledu posledic storilec jokal kot otrok

Začasno bo krmilo kluba prevzel dosedanji pomočnik Hans Flick, ta bo moštvo pripravil za obračun v Ligi prvakov proti pirejskemu Olympiacosu in za ligaški obračun proti Borussii Dortmund.

Nemški mediji že špekulirajo o možnem Kovačevem nasledniku. Po pisanju nekaterih naj bi to postal Italijan Massimiliano Allegri, do lanske sezone trener Juventusa.

Video Iličić po trenutku norosti videl rdeče

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.