Lani so mu zarili nož v hrbet, letos mu ga ne upajo

Foto: Twitter Luka Dončić
Slovenskemu košarkarskemu zvezdniku se nasmiha prvi nastop na tekmi All-Star.
Oglej si celoten članek

Liga NBA je objavila prve vmesne rezultate glasovanja za nastop na tekmi zvezd. Največ glasov sta doslej prejela dva evropska košarkarja - Luka Dončić na zahodu in Giannis Antetokounmpo na vzhodu.

Dončić je imel pri prvem uradnem štetju na računu 1,073,957 glasov, kar je največ med vsemi košarkarji v ligi! Več od LeBrona Jamesa, Jamesa Hardna, Anthonyja Davisa, Kawhija Leonarda in celo aktualnega MVP-ja lige Antetokounmpa.

"To je izjemno. Ne morem se dovolj zahvaliti navijačem, ki so že glasovali zame. Vse vas zelo cenim. To je kot uresničitev mojih sanj," se je podpornikom iz srca zahvalil 20-letnik.

All-Star Prvi vmesni rezultati so tu! Neverjetno, koliko glasov je že dobil Luka!

Dončić je bil že v debitantski sezoni blizu nastopu na tekmi All-Star, saj je po glasovanju navijačev zadesel visoko drugo mesto, a so mu nato mesto v ekipi odrekli igralci in novinarji, saj je šlo nekaterim pošteno v nos, da se je tedaj komaj 19-letnega novinca omenjalo v isti sapi kot nekatere bolj uveljavljene zvezdnike. 

Ljubosumje? Zato so NBA zvezdniki obrnili hrbet Dončiću

Letos se ne gre bati ponovitve tega scenarija, saj je Dončić preprosto predober, da bi ga tekmeci lahko odrinili na stranski tir. To potrjujejo tako individualne številke kot ekipni uspeh njegovega moštva, ki pod taktirko mladega Evropejca drvi končnici naproti.

Po slabi polovici rednega dela njegove druge NBA sezone si upamo trditi, da Dončićeva veličina ni več stvar razprave, temveč neizpodbitno dejstvo!

O udeležencih All-Star vikenda odločajo navijači (50%), novinarji (25%) in igralci (25%).

Dončićev soigralec Maxi Kleber pravi, da ga izidi glasovanja ne presenečajo, a tudi on ni pričakoval, da bo Luka pristal na vrhu seznama. "Ne zdi se mi tako noro, ker je okoli njega ves čas norišnica. Zasluži si. Je pa noro, da je prvi po številu glasov. Tudi to si je zaslužil. Njegova igra je izvenzemeljska. Iz tekme v tekme navdušuje. Košarkar, ki zadeva v tako pomembnih trenutkih, je upravičeno številka ena," je prepričan Nemec.

Dončić je tretji strelec (29,3), 22. skakalec (9,6) in tretji podajalec (8,9) lige NBA.

Šokiran Kleber ni vedel, kaj se dogaja: "Saj veste, da nisem Luka?"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.