Šport > Košarka
6884 ogledov

Prvi vmesni rezultati so tu! Neverjetno, koliko glasov je že dobil Luka!

luka dončić Reševalni pas/Twitter
Luka navdušil ves svet!

Za božič se je začelo glasovanje oboževalcev lige NBA za obe prvi peterki, ki naj bi nastopili na letošnji tekmi vseh zvezd, ki bo v noči iz 16. na 17. februar v Chicagu.

Svoje železo v ognju smo imeli tudi Slovenci, saj smo računali, da se bo po lanski zavrnitvi končno tekme zvezd udeležil največji biser svetovne košarke, Luka Dončić, ter tako postal šele drugi Slovenec s tem dosežkom, ki je pred leti uspel Goranu Dragiću.

Luka namreč že celotno sezono navdušuje s svojimi predstavami, tako da smo verjetno vsi pričakovali, da bo pri samem vrhu po številu glasov...

A po prvih vmesnih rezultatih Luka ni le pri vrhu, temveč je na vrhu! Luka Dončić je namreč zaenkrat prejel kar 1.073.957 glasov ter vodi celo pred najboljšim košarkarjem lanske sezone, Grkom Giannisom Antetokounmpojem, ki zaenkrat še diha Dončiću za ovratnik s 1.073.358 glasovi.

Edini, ki se jima je uspel še nekoliko približati ter prejeti več kot milijon glasov, je "Kralj" LeBron James, ki je zbral 1.020.851 glasov. Zanimivo je, da kar pet izmed šestih igralcev z največ glasovi pripada Zahodu, saj so se za LeBronom zvrstili še Anthony Davis (955.246), James Harden (749.080) in Kawhi Leonard (740.657). Dončićev veliki tekmec iz Atlante Trae Young vodi v kategoriji branilcev na Vzhodu s 443.412 glasovi.

To so glasovi navijačev, ki so vredni 50 odstotkov pri izbiri obeh začetnih peterk na tekmi All Star. Preostale glasove prispevajo igralci, ki nastopajo v ligi NBA, ter novinarji. Glasovanje se bo končalo 20. januarja.

Luka Dončić Navijači ogorčeni! Šport Blamaža All-Star glasovanja! Zakaj ne morem glasovati za Luko?

Luka je bil sicer zelo blizu uvrstitvi na znamenito All-Star tekmo že lani, prejel je izjemno število glasov s strani navijačev, a so ga popolnoma spregledali igralci ter trenerji, ki so mu namenili premalo točk, da bi zaigral na tej sloviti tekmi.

A letos bo brzčas drugače, saj nad Luko niso navdušeni le navijači, temveč se skorajda vsakodnevno sliši same pohvale na njegov račun s strani nasprotnikov, trenerjev ter številnih analitikov. Luka je trenutno zagotovo najbolj vroč igralec v ligi!

Luka Dončić 2020-30 Šport Nespoštljivo ali le ignorantsko? Legenda dala košarico Dončiću!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice