Šport > Košarka
15303 ogledov

Blamaža All-Star glasovanja! Zakaj ne morem glasovati za Luko?

Luka Dončić all-star Reševalni pas/Twitter

Spet je tu čas, ko ljubitelji najmočnejše košarkarske lige na svetu pripomoremo k odločitvi, kateri NBA zvezdniki se bodo udeležili znamenite All-Star tekme, ki bo na sporedu v noči iz 16. na 17. februar v Chicagu.

Slovenci seveda računamo, da bomo na tekmi najboljših košarkarjev na svetu drugič v zgodovini videli tudi slovenskega košarkarja, saj Luka Dončić naravnost kraljuje v letošnji sezoni in bi si zagotovo po lanskoletni presenetljivi zavrnitvi zaslužil postati drugi Slovenec po Goranu Dragiću z nastopom na tekmi vseh zvezd.

Luka Dončić 2020-30 Šport Nespoštljivo ali le ignorantsko? Legenda dala košarico Dončiću!

 

Kako pomagati obema Slovencema?

Z božičem se je glasovanje tudi uradno odprlo, naša dva košarkarja pa lahko v boju za nastop na znamenitem spektaklu obdarite prav vsak dan. Liga letos pri štetju glasov ponovno sodeluje z Googlom, s katerim je podpisala večletno pogodbo.

Navijači lahko glasujejo na štirih različnih platformah: na spletni strani NBA.com, na aplikaciji NBA App, na Google Assistantu in - še najbolj preprosto - na Googlu, kjer se vam ob vpisu gesla Luka Dončić takoj pojavi povezava do glasovnice, s katero lahko Ljubljančanu pomagate na All-Star.

Mnenje navijačev bo predstavljalo 50 odstotkov glasovalnega izida, po 25 odstotkov bodo prispevala mnenja igralcev lige NBA oziroma izbranih novinarjev.

Z glasovanjem bo izbranih deset najboljših košarkarjev, ti bodo sestavljali začetne peterke na tekmi vseh zvezd. Preostalih 12 košarkarjev, ki bodo zapolnili mesta v obeh ekipah, bodo izbrali trenerji lige NBA. Igralca iz zahodne oziroma vzhodne konference, ki bosta dobila največ glasov, bosta nato izbirala svoje soigralce med preostalimi 22 igralci.

Luka Dončić NBA Šport Velika priložnost za Dončića in kolege

Na vseh štirih platformah lahko vsak dan po enkrat glasujete za izbranega košarkarja. Na spletni strani NBA.com lahko vsak dan oddate glas za po dva branilca iz vsake konference ter po tri visoke igralce iz vsake konference. Enake možnosti so pri glasovanju prek NBA App. Pri glasovanju prek Googla in Google Assistanta pa lahko vsak dan izberete poljubnih deset košarkarjev.

Pet dnevov je izbranih kot takšnih, ko se glasovi lahko podvojijo. To so 2. januar, 3. januar, 10. januar, 16. januar in 20. januar. Ob omenjenih datumih lahko torej Slovencema namenite po dva glasova na vseh platformah.

NBA je torej zadnja leta zelo poenostavila način glasovanja in na prvi pogled izgleda vse super. Toda...

 

Blamaža! Zakaj ne morem glasovati za Luko?

Pri spletnem glasovanju udeležencev All-Star tekei so se pojavili prvi hrošči... In med drugim ravno pri glasovanju za našega Luko Dončića!

Navijači Dallasa so bili namreč ogorčeni, saj v jutranjih urah 2. januarja na NBA-jevi strani preprosto niso mogli oddati svojega glasu za Luko ter tudi njegovega latvijskega soigralca Kristapsa Porzingisa.

Luka in Kristaps sta bila zaradi hrošča v sistemu za nekaj časa odstranjena iz sistema glasovanja, ko pa ste v iskalnik v aplikaciji vpisali njuni imeni, preprosto ni bilo zadetkov.

Za svoje ljubljence pa niso bili prikrajšani le navijači Dallasa, saj nekaj časa ni bilo možno glasovati niti za imena Karl-Anthony Towns, Andrew Wiggins, D'Angelo Russell, Donovan Mitchell, Devin Booker...

Za Luko in nekatere druge zvezdnike se tako v roku približno petih ur ni dalo glasovati drugače, kot naravnost preko Googla, medtem ko so na ostalih aplikacijah njihovi nasprotniki v boju za prestižna mesta na tekmi vseh zvezd pridno nabirali svoje glasove.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice