Šport > Košarka
4937 ogledov

Velika priložnost za Dončića in kolege

Luka Dončić Twitter
Dallas Mavericks so ena najboljših ekip zahodne konference, svoj status pa lahko v prihodnjih tednih še izboljšajo.

Luka Dončić in Dallas Mavericks so na prvih triintridesetih tekmah sezone vpisali 21 zmag in 12 porazov, kar jih uvršča na visoko peto mesto na Zahodu.

Telički so zaenkrat presegli pričakovanja, saj so jim v najboljšem primeru napovedovali boj za zadnja mesta, ki vodjio v končnico.

V play-off vodi osem mest v vsaki konferenci, prve štiri ekipe bodo imele v prvem krogu izločilnih bojev prednost domačega igrišča.

LeBron James LA Lakers NBA Šport LeBron je mislil, da je končal. Toda ...

Dallas za četrtim mestom, ki ga trenutno zasedajo Houston Rocekts, zaostaja za dve zmagi in tako teksaškim rivalom diha za ovratnik. V naslednjih tednih bodo imeli Dončić in kolegi priložnost, da še izboljšajo svojo pozicijo.

V decembru so Telički veliko potovali, obenem so se morali soočiti s poškodbo Dončića, slednji je bil z igrišč odsoten dva tedna.

V dneh po novem letu pa bodo Mavs veliko igrali pred domačimi gledalci. Čaka jih namreč kar šest zaporednih domačih tekem, prva že v noči na petek, ko bodo v American Airlines Centru gostovali Brooklyn Nets.

Sledijo še srečanja proti Charlotte Hornets, Chicago Bulls, Denver Nuggets, Los Angeles Lakers in Philadelphia 76ers. 

Naslednji gostujoči obračun Teličke čaka šele čez slaba dva tedna, ko se bodo pomerili z Golden State Warriors. V San Franciscu so bili Mavs uspešni v nedavno minulem božičnem času, ko so zanesljivo slavili (121:141).

Sveča Slovo Šport Umrl morda najpomembnejši mož v zgodovini NBA

 

Komentarjev 2