Šport > Košarka
6042 ogledov

Nespoštljivo ali le ignorantsko? Legenda dala košarico Dončiću!

Luka Dončić Reševalni pas/Twitter
Eden najboljših košarkarjev vseh časov očitno ni impresioniran nad igrami slovenskega zvezdnika.

Sloviti Kareem Abdul-Jabbar, šestkratni prvak lige NBA, enkrat z Milwaukee Bucks in petkrat z Los Angeles Lakers, je objavil svoj seznam sanjskega moštva lige NBA za naslednje desetletje. V veliko začudenje ljubiteljev košarke tostran Atlantika pa v to moštvo ni vključil mladega slovenskega virtuoza Luke Dončića.

Luka Dončić NBA Šport Velika priložnost za Dončića in kolege

Seznam sanjskega moštva za desetletje 2020-2030 je zdaj 72 letni Jabbar, ki je bil kot Ferdinand Lewis Alcindor Jr. rojen v New Yorku leta 1947, objavil v britanskem Guardianu na predvečer novega leta.

Abdul-Jabbar, ki je bil šestkrat izbran za MVP, najkoristnejšega igralca lige, devetnajstkrat pa je bil izbran na tekmo vseh zvezd lige NBA All-Star, je pojasnil, da ni zgolj upošteval kakovosti posameznikov, ampak je svoj izbor utemeljil na podlagi tega, kako bodo košarkarji med seboj delovali skupaj kot moštvo.

V svoj izbor NBA-sanjskega moštva naslednje dekade (NBA dream team of the next decade) je vključil enajsterico igralcev, ki krojijo zdajšnji trenutek najmočnejše košarkarske lige na svetu. Zakaj v tej enajsterici ni 20-letnega Dončića, ki je s povprečjem 29 točke, 9,5 skoka in 8,9 asistence na tekmo trenutno tretji najboljši igralec lige NBA ter nosilec igre franšize Dallas Mavericks, Abdul-Jabbar ni pojasnil.

Kareem Abdul-Jabbar | Avtor: Profimedia Profimedia

Abdul-Jabbar, član košarkarskega hrama slavnih, je imel karierno povprečje 38,4 točke in 17,4 skoka na tekmo. V njegovem sanjskem kolektivu z res enkratno in dolgo klopjo, ko so rezervisti lahko boljši od začetne peterke, so naslednji košarkarji lige NBA: Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks), Steph Curry (Golden State Warriors), Anthony Davis (Los Angeles Lakers), Joel Embiid (Philadelphia 76ers), James Harden (Houston Rockets), Kyrie Irving (Brooklyn Nets), LeBron James (Los Angeles Lakers), Ben Simmons (Philadelphia 76ers), Klay Thompson (Golden State Warriors), Jayson Tatum (Boston Celtics), Trae Young (Atlanta Hawks).

Po mnenju Abdul-Jabbarja bi to moštvo, če bi bilo res sestavljeno iz teh posameznikov, predstavljalo nepremagljivo uničevalno silo, ki bi kot nezaustavljivi plaz za šalo osvajalo lovorike prvaka v ligi NBA.

Za mnoge ljubitelje košarke najboljšemu centru v zgodovini lige NBA so leta 2009 pri starosti 62 let odkrili krvnega raka. Naslove prvaka je osvojil v letih 1971, 1980, 1982, 1985, 1987 in 1988.

Sveča Slovo Šport Umrl morda najpomembnejši mož v zgodovini NBA
Komentarjev 1
  • Francesco Sinibaldi 16:11 02.januar 2020.

    The star. In an instant that yellow field appears near the immensity of an open sky, with tender refrains and delicate sounds. Francesco Sinibaldi