Legendari Nowitzki se vrača v klub

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Nova funkcija za legendarnega Nemca.
Oglej si celoten članek

Po krizi v košarkarskem klubu Luke Dončića v ligi NBA Dallas Mavericks, ki je v nekaj dneh ostal brez trenerja Ricka Carlisla in generalnega menedžerja Donnieja Nelsona, bo na pomoč priskočil nekdanji zvezdnik te ekipe Nemec Dirk Nowitzki. Klub je danes sporočil, da bo Nowitzki odslej sodeloval z moštvom kot posebni svetovalec.

Kot so pojasnili na spletni strani Dallasa, bo Nowitzki pomagal tako pri iskanju novega trenerja kot generalnega menedžerja, imel pa bo še druge zadolžitve, povezane z odločitvami v klubu.

"Mark Cuban mi je ponudil to vlogo in vesel sem, da lahko pomagam. Tako Donnie Nelson kot Rick Carlisle sta bila moja mentorja in imela veliko vlogo pri mojih uspehih in razvoju kluba. Pogrešal ju bom, a zdaj je pomembno, da bom pomagal Marku, da naredimo korak naprej," je pojasnil nekdanji nemški košarkar.

Lukova podpora To je človek, ki naj bi si ga za novega trenerja želel Luka Dončić Glavni razlog Ugledni ameriški novinar za Carlislov odhod obtožil Dončića

V ligi NBA je Nowitzki edini igralec, ki je kar 21 sezon preživel v isti ekipi, ki ji je leta 2011 pomagal tudi do edinega naslova prvaka NBA doslej.

Foto: Profimedia nowitzki dončić

Nekdanji prvi zvezdnik moštva Dallas Mavericks ima še vedno kup klubskih rekordov: zbral je največ točk (31.560), skokov (11.489), skokov v obrambi (10.021), košev iz igre (11.169), trojk (1982), prostih metov (7240), ima pa tudi največ odigranih tekem (1522), tekem v začetni postavi (1460) in odigranih minut (51.368).

V bogati karieri je 14-kratni udeleženec tekem zvezd v poprečju dosegal 20,7 točke, 7,5 skoka in 2,4 podaje na tekmo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.