V smučarskih skokih vre: "Kdo si je to izmislil?"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Ostre besede iz ust nekdanjega zmagovalca novoletne turneje.
Oglej si celoten članek

V smučarskih skokih še naprej veliko prahu dvigujejo nejasnosti v zvezi z uvedbo novoletne turneje za dekleta. Ta bi morala prvič potekati v tekmovalnem obdobju 2023/2024, vendar je avstrijska smučarska zveza decembra napovedala, da bo potrebno krstno izvedbo tekmovanja zamakniti za najmanj eno leto. 

Burni odzivi Norvežani ogorčeni nad spremembo: "Škandalozno"

Po ostrih kritikah iz norveškega tabora so se zganili Nemci, ki želijo že prihodnje leto izvesti tekmi v Garmisch-Partenkirchnu in Oberstdorfu. Nemška zveza je zahtevo za organizacijo omenjenih tekem že oddala Mednarodni smučarski zvezi (Fis), kar pod vprašaj postavlja izvedbo tekem v Beljaku in na Ljubnem.

Zagnali kolesje Konkretni premiki za veliko novost v smučarskih skokih

V senci prestižne moške novoletne turneje se je pred nekaj dnevi končala še druga izvedba silvestrske turneje za dekleta, na kateri se je skupne zmage razveselila Avstrijka Eva Pinkelnig, ki je s tem osvojila tudi zlato sovo.

Foto: Instagram

Prav podoba zmagovalne lovorike je v teh dneh izzvala ostre kritike nekdanjega zmagovalca turneje štirih skakalnic Svena Hannawalda.

"Že sam pokal je dober pokazatelj, da stvari ne 'štimajo'. Zlata sova? Kaj naj bi to bilo? Obstajajo še številne druge ptice, ki letijo bolj graciozno kot pa ta nočna in okroglasta reč. To je tisto, zaradi česar se tudi meni obrača želodec," je povedal danes 48-letni Hannawald, ki je v sezoni 2001/2002 postal prvi skakalec v zgodovini, ki je dobil vse štiri tekme novoletne turneje.

Ta dosežek sta kasneje ponovila Poljak Kamil Stoch (2017/2018) in Japonec Ryoyu Kobayashi (2018/2019).

Foto: Print Screen Sven Hannawald

Kar zadeva nedavne zaplete z načrtovanjem ženske novoletne turneje, za katero še vedno ni jasno, kdaj bo zaživela v praksi, je Hannawald dejal. "Glede tega lahko samo zmajujem z glavo."

Samo tega ne! Katastrofalna vest iz slovenskega tabora

Nezadovoljstvo nad zmagovalnim pokalom na silvestrski turneji je v pogovoru za Bild izrazil tudi nekdanji nemški reprezentančni trener Andreas Bauer. "Poskušali so kopirati zlatega orla. Pokal za dekleta ni primeren. Kdo si je to izmislil?" je pomenljivo dejal.

Foto: Instagram

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 11:21 5. Januar 2023.

    Po ljudskem izročilu sova prinaša srečo, bogastvo, zdravje in ljubezen. V mnogih deželah so skrivnostno nočno ptico povezovali z modrostjo, …

  • 08:19 5. Januar 2023.

    Pojma nima-jo,-te. Oglejte si tole https://www.youtube.com/watch?v=d_FEaFgJyfA

  • 07:54 5. Januar 2023.

    Lahko bi bla zlata kura. Al pa še bolje zlati dodo, zlati noj, zlati pingvin...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.