Šport > Zimski športi
74941 ogledov

V smučarskih skokih vre: "Kdo si je to izmislil?"

Sven Hannawald Profimedia
Ostre besede iz ust nekdanjega zmagovalca novoletne turneje.

V smučarskih skokih še naprej veliko prahu dvigujejo nejasnosti v zvezi z uvedbo novoletne turneje za dekleta. Ta bi morala prvič potekati v tekmovalnem obdobju 2023/2024, vendar je avstrijska smučarska zveza decembra napovedala, da bo potrebno krstno izvedbo tekmovanja zamakniti za najmanj eno leto. 

Burni odzivi Šport Norvežani ogorčeni nad spremembo: "Škandalozno"

Po ostrih kritikah iz norveškega tabora so se zganili Nemci, ki želijo že prihodnje leto izvesti tekmi v Garmisch-Partenkirchnu in Oberstdorfu. Nemška zveza je zahtevo za organizacijo omenjenih tekem že oddala Mednarodni smučarski zvezi (Fis), kar pod vprašaj postavlja izvedbo tekem v Beljaku in na Ljubnem.

skakalnica Zagnali kolesje Šport Konkretni premiki za veliko novost v smučarskih skokih

V senci prestižne moške novoletne turneje se je pred nekaj dnevi končala še druga izvedba silvestrske turneje za dekleta, na kateri se je skupne zmage razveselila Avstrijka Eva Pinkelnig, ki je s tem osvojila tudi zlato sovo.

zlata sova Pinkelnig | Avtor: Instagram Instagram

Prav podoba zmagovalne lovorike je v teh dneh izzvala ostre kritike nekdanjega zmagovalca turneje štirih skakalnic Svena Hannawalda.

"Že sam pokal je dober pokazatelj, da stvari ne 'štimajo'. Zlata sova? Kaj naj bi to bilo? Obstajajo še številne druge ptice, ki letijo bolj graciozno kot pa ta nočna in okroglasta reč. To je tisto, zaradi česar se tudi meni obrača želodec," je povedal danes 48-letni Hannawald, ki je v sezoni 2001/2002 postal prvi skakalec v zgodovini, ki je dobil vse štiri tekme novoletne turneje.

Ta dosežek sta kasneje ponovila Poljak Kamil Stoch (2017/2018) in Japonec Ryoyu Kobayashi (2018/2019).

Sven Hannawald | Avtor: Print Screen Print Screen

Kar zadeva nedavne zaplete z načrtovanjem ženske novoletne turneje, za katero še vedno ni jasno, kdaj bo zaživela v praksi, je Hannawald dejal. "Glede tega lahko samo zmajujem z glavo."

Urša Bogataj Samo tega ne! Šport Katastrofalna vest iz slovenskega tabora

Nezadovoljstvo nad zmagovalnim pokalom na silvestrski turneji je v pogovoru za Bild izrazil tudi nekdanji nemški reprezentančni trener Andreas Bauer. "Poskušali so kopirati zlatega orla. Pokal za dekleta ni primeren. Kdo si je to izmislil?" je pomenljivo dejal.

zlata sova | Avtor: Instagram Instagram

Komentarjev 6
  • DasAuto 11:21 05.januar 2023.

    Po ljudskem izročilu sova prinaša srečo, bogastvo, zdravje in ljubezen. V mnogih deželah so skrivnostno nočno ptico povezovali z modrostjo, magijo in globoko empatijo. Pripisovali so ji moč varuha zemeljskega življenja in zaščitnika pred zli silami. V stari egipčanski in ...prikaži več keltski kulturi so sovo simbolično povezovali z zaščito pred mrtvimi. Je res tako slaba izbira za pokal?

  • Dyane6LC 08:19 05.januar 2023.

    Pojma nima-jo,-te. Oglejte si tole https://www.youtube.com/watch?v=d_FEaFgJyfA

  • robi2107 07:54 05.januar 2023.

    Lahko bi bla zlata kura. Al pa še bolje zlati dodo, zlati noj, zlati pingvin...