Nova mediteranska porcija za Nizozemce

Foto: Epa
Foto: Epa
V tekmi za tretje mesto v Ligi narodov sta se pomerili domača Nizozemska in Italija.
Oglej si celoten članek

Nogometna reprezentanca Italije je na zaključnem turnirju Lige narodov v Enschedeju na Nizozemskem osvojila končno tretje mesto, potem ko je v malem finalu premagala gostiteljico turnirja Nizozemsko (2:3).

Italijani, ki so tako ponovili uvrstitev z druge izvedbe tega tekmovanja, so v prvem polčasu prišli do prednosti dveh golov. Strelca sta bila Federico Dimarco in Davide Frattesi.

Nizozemci, ki so imeli svoje priložnosti, so v 68. minuti zmanjšali zaostanek prek Stevena Bergwijna, štiri minute pozneje pa je Federico Chiesa "azzurre" spet oddaljil za dva gola, ko je z natančnim strelom zadel za 3:1. Toda Nizozemci se še niso vdali, sodniki so po posredovanju VAR razveljavili gol Wouta Weghorsta v 84. minuti, v 89. pa je za 2:3 zadel Georginio Wijnaldum.

V 93. minuti so imeli Italijani izjemno priložnost, da dokončno odločijo tekmo, ko so izpeljali protinapad s petimi igralci proti dvema domačima, na koncu pa je slabo streljal Lorenzo Pellegrini. Kljub temu pa so do konca znali zadržati prednost za zmago.

Ob 20.45 pa se bosta v velikem finalu tretje izvedbe nogometne lige narodov v Rotterdamu pomerili španska in hrvaška izbrana vrsta. Španci bodo drugič igrali v finalu in lovili prvo lovoriko, medtem ko so Hrvati sploh prvič nastopili na zaključnem turnirju tega tekmovanja pod okriljem Evropske nogometne zveze Uefe.

Hrvati so v sredo v polfinalu s 4:2 ugnali domačo reprezentanco Nizozemske, a za to potrebovali podaljške. Varovanci Zlatka Dalića bodo na prvem zaključnem turnirju Lige narodov lovili prvo mednarodno reprezentančno lovoriko, v Rotterdamu pa jih bo po poročanju francoske tiskovne agencije AFP na tribunah spremljalo kar 25.000 navijačev.

Španci so dan kasneje v 88. minuti zabili odločilni gol za zmago z 2:1 proti Italiji. Predstavniki Iberskega polotoka bodo skušali stopiti korak dlje kot v Italiji leta 2021, ko so morali v finalu priznati premoč Franciji.

Liga narodov, tekma za 3. mesto:

Nizozemska - Italija 2:3 (0:2)
Bergwijn 68., Wijnaldum 89.; Dimarco 6., Frattesi 20., Chiesa 72.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.