Šport > Nogomet
482 ogledov

Španija in Hrvaška za naslov v ligi narodov

Joselu Profimedia
Španija je v polfinalu lige narodov premagala Italijo z 2:1.

Španska nogometna reprezentanca je druga finalistka zaključnega turnirja nogometne lige narodov, potem ko je v polfinalu v nizozemskem Enschedeju premagali Italijo z 2:1. V finalu se bodo v nedeljo ob 20.45 pomerili s Hrvaško, ki je v sredo po podaljšku s 4:2 premagala Nizozemsko.

Luka Modrić Liga narodov Šport Hrvaška po podaljških v finale

Španci so imeli sicer več od igre, lepše priložnosti pa so imeli Italijani. Vseeno so se ti po napaki Leonarda Bonuccija znašli v zaostanku, potem ko je žogo v tretji minuti ukradel Yeremy Pino in zanesljivo premagal Gianluigija Donnarummo v italijanskih vratih.

Toda vodstvo Špancev ni trajalo dolgo. Že v deseti minuti je namreč slovenski sodnik Slavko Vinčić pokazal na belo piko po igranju z roko branilca Robina Le Normanda. Zanesljivo je enajstmetrovko izvedel Ciro Immobile.

Italijani so drugič mrežo španskega vratarja Unaija Simona zatresli v 21. minuti, ko je po lepi podaji Jorginha zadel Davide Frattesi, a je bil slednji v prepovedanem položaju.

Bi pa Frattesi moral bolje streljati v 65. minuti, ko je bil po zdrsu Jordija Albe po podaji v sredino kazenskega prostora povsem sam pred Simonom, a je ta obranil strel preveč po sredini in ohranil neodločen izid.

Do 88. minute pravih priložnosti ni bilo, terenska premoč pa je bila vse bolj na španski strani. Ob zmagovitem zadetku so imeli predstavniki z Iberskega polotoka tudi precej sreče, saj se je po strelu od daleč žoga od dveh Italijanov odbila na nogo Joseluju.

Nogometaš Espanyola, ki je štiri minute pred tem stopil na zelenico, je žogo le še usmeril mimo Donnarumme in odločil drugi polfinale zaključnega turnirja lige narodov.

Tekma za tretje mesto med Italijo in Nizozemsko bo v nedeljo ob 15. uri v Enschedeju, finale pa ob 20.45. Takrat bo znano, kdo bo nasledil Portugalsko (2019) in Francijo (2021) kot tretji zmagovalec lige narodov.

Španija bo drugič igrala v finalu, proti Franciji je z 1:2 izgubila pred dvema letoma, Hrvaška pa bo v prvem nastopu tudi prvič igrala za lovoriko.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.