Bavarci pregnali rdeče vrage, Jude spet rešil Madrid

Foto: Epa Bayern je v Münchnu premagal Manchester United.
Foto: Epa Bayern je v Münchnu premagal Manchester United.
V skupinah A, B, C in D so odigrali uvodne tekme letošnje nogometne Lige prvakov.
Oglej si celoten članek

V skupini A je derbi kola dobil Bayern, ki je v Münchnu premagal Manchester United (4:3). Sredi prvega polčasa sta v razmaku štirih minut po kombinatornih akcijah zadela Leroy Sané in Serge Gnabry, pri uvodnem golu je veliko napako storil vratar André Onana. Na začetku nadaljevanja je za goste s pomočjo srečnega odboja znižal Rasmus Höjlund. A veselje Angležev ni trajalo dolgo, saj je po igri z roko Christiana Eriksena enajstmetrovko unovčil Harry Kane. V zaključku tekme je za United iznajdljivo zadel Casemiro, vse dvome o zmagovalcu pa je po lepi podaji Joshue Kimmicha v sodnikovem dodatku razblinil Mathys Tel. Casemiro je v 95. minuti po podaji Bruna Fernandesa zadel še drugič in postavil končni izid.

Carigrajski Galatasaray, ki je v kvalifikacijah izločil ljubljansko Olimpijo, je doma le remiziral proti Københavnu (2:2). Danci so vodili že z 0:2 po zadetkih Mohameda Elyounoussija in Dioga Gonçalvesa, nato pa prejeli rdeč karton, kar so Turki izkoristili z goloma Sache Boeya in Tetêja.

Topničarji sestrelili kmete

Foto: Epa Gabriel Jesus Arsenal PSV

Skupina B je v prvem kolu prinesla zanesljivo zmago Arsenala, PSV je padel z izdatno razliko (4:0). Za topničarje so v prvem delu zadeli Bukayo Saka, Leandro Trossard in Gabriel Jesus. V drugem polčasu je zabil še Martin Ødegaard.

Sevilla in Lens sta se v Andaluziji razšla z neodločenim izidom (1:1). Španci so povedli z golom Lucasa Ocamposa v deveti minuti, za Francoze je četrt ure kasneje izid poravnal Angelo Fulgini.

Madrid po starem receptu

Foto: Epa Jude Bellingham Madrid Union Berlin

V skupini C je Real Madrid dolgo lomil odpor berlinskega Uniona (1:0). Po številnih zapravljenih priložnostih je domačine v 94. minuti z zadetkom iz bližine po odbiti žogi odrešil Jude Bellingham.

Na Portugalskem je Sporting Braga pričakal Napoli in tik pred koncem ostal brez velike točke (1:2). V zaključku prvega dela je prednost Italijanom s pomočjo vratnice prinesel Giovanni di Lorenzo, za domače je v 84. minuti izenačil Bruma. Za zmago gostov je v 88. minuti avtogol zabil Sikou Niakaté.

Inter stežka do točke, drama v Lizboni

Foto: Epa Real Sociedad Inter UCL

Skupina D je postregla z gostovanjem Interja pri Sociedadu, kjer so lanski finalisti dosegli remi (1:1). Baski so povedli že v četrti minuti, mrežo je zatresel Brais Méndez. Nekaj minut pred koncem je za Lombardijce poentiral Lautaro Martínez.

V Lizboni je Benfica proti RB Salzburgu položila orožje (0:2). Portugalci so začeli katastrofalno, saj so gostje že v tretji minuti zapravili enajstmetrovko, po 15-ih minutah pa so Avstrijci dobili še eno priložnost z bele pike, ki jo je izkoristil Roko Šimić. Obenem je bil zaradi namernega igranja z roko izključen domači branilec Antonio Silva. V uvodu drugega dela je za goste zadel Oscar Gloukh in tekmo odpeljal v mirne vode.

Liga prvakov, 1. kolo:

SKUPINA A:
Bayern München - Manchester United 4:3 (2:0)
Galatasaray - København 2:2 (0:1)


SKUPINA B:
Arsenal - PSV Eindhoven 4:0 (3:0)
Sevilla - Lens 1:1 (1:1)


SKUPINA C:
Real Madrid - Union Berlin 1:0 (0:0)
Sporting Braga - Napoli 1:2 (0:1)


SKUPINA D:
Real Sociedad - Inter 1:1 (1:0)
Benfica - RB Salzburg 0:2 (0:1)


SKUPINA E:
Lazio - Atlético Madrid 1:1 (0:1)
Feyenoord - Glasgow Celtic 2:0 (1:0)


SKUPINA F:
Paris SG - Borussia Dortmund 2:0 (0:0)
AC Milan - Newcastle United 0:0 (0:0)


SKUPINA G:
Manchester City - Crvena zvezda 3:1 (0:1)
Young Boys Bern - RB Leipzig 1:3 (1:1)


SKUPINA H:
Barcelona - Antwerp 5:0 (3:0)
Šahtar Doneck - Porto 1:3 (1:3)

dezurni@styria-media.si 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.