Luka Dončić ponoči spet osupnil Američane

Foto: Profimedia
Dallas prekinil niz brez zmag v gosteh, Dončić z dvojnim dvojčkom.
Oglej si celoten članek

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je z Dallas Mavericks v noči na četrtek premagal Charlotte Hornets s 122:84, 19-letni Ljubljančan pa se je izkazal z dvojnim dvojčkom 18 točk in desetih skokov, vpisal je še štiri asistence. Dončić je bil skupaj z Dennisom Smithom prvi strelec tekme. Eno točk manj kot omenjena je dal Harrison Barnes.

Navijači nezadovoljni Kakšen bo nov vzdevek Luke Dončića?

Dallas je z zmago prekinil devet tekem dolg niz brez uspeha v gosteh. Nazadnje je slavil 28. novembra. Skupno ima Dallas v tej sezoni vsega tri zmage v gosteh (doma ima izkupiček 15-3), tako da zaseda enajsto mesto na zahodu. Za osmim, ki vodi v končnico, zaostaja tri zmage.

Dončić je na parketu prebil le 26 minut - sedel je celotno zadnjo četrtino, saj je imel Dallas dovolj prednosti za mirno končnico. Zadel je sedem metov iz šestnajstih poskusov, vključno s tremi trojkami iz sedmih metov. Vse je zadel v prvi četrtini, ki so jo gostje dobili z 42:26.

Ključen je bil odličen met za tri točke. V prvi četrtini so Mavericks zadeli kar deset trojk, skupno pa osemnajst. Zmaga z 38 točkami razlike je četrta najvišja v gosteh v zgodovini Dallasa.

"Odigrali smo zelo dobro tekmo in pokazali, česa smo sposobni. Žoga je odlično krožila, glave igralcev so bile na mestih," je dejal trener Dallasa Rick Carlisle in nadaljeval: "Veliko smo se v zadnjem času pogovarjali o naših gostovanjih, vendar take zmage se ne zgodijo same od sebe. Treba si jih je izboriti. Fantje so želeli igrati in to sem čutil že v slačilnici."

Video Dončić na Jordanovem dvorišču pokazal svojo mladostno razigranost

Dallas je ob polčasu vodil s 65:41, na začetku zadnje četrtine, ko je prednost narasla na 94:65, pa so bili vsi člani začetne peterke že na klopi. "Naredili smo odličen posel. Žogo smo so dobro podajali in iskali odprte igralce. Imamo odlične strelce, ki znajo zadeti. Tako moramo odigrati vsako tekmo," je povedal Luka Dončić.

Z zmago je Dallas izrinil Charlotte s prvega mesta v jugovzhodni skupini, ki ga po zmagi nad Cleveland Cavaliers s 117:92 zdaj zaseda Miami Heat, ki še vedno igra brez poškodovanega slovenskega organizatorja igre Gorana Dragića.

Košarkarji Mavericks in Heat bodo na parketu vnovič čez dva dni. Dallas čaka gostovanje v Bostonu, Miami bo gostil Washington.

Šport Divac končno spregovoril o Dončiću

NBA, izidi:

Charlotte Hornets - Dallas Mavericks 84:122
Luka Dončić 18 točk, 10 skokov, 4 asistence v 26 minutah za Dallas.

Cleveland Cavaliers - Miami Heat 92:117
Washington Wizards - Atlanta Hawks 114:98
Brooklyn Nets - New Orleans Pelicans 126:121
Boston Celtics - Minnesota Timberwolves 115:102
Chicago Bulls - Orlando Magic 84:112
Memphis Grizzlies - Detroit Pistons 94:101
Phoenix Suns - Philadelphia 76ers 127:132
Los Angeles Lakers - Oklahoma City Thunder 100:107

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 17:40 3. Januar 2019.

    Mesečno delam s polnim delovnim časom za več kot 7 $. Neprestano sem slišala, da mi drugi govorijo, koliko denarja …

  • 14:21 3. Januar 2019.

    Preprosto delovni čas z delom na spletu od doma Prejel sem $ 26957 v zadnjem mesecu z lahkim spletnim delom …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.