Luka Elsner osvaja Francijo

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Slovenski trener je imel v soboto zvečer obilo razlogov za zadovoljstvo.
Oglej si celoten članek

Luka Elsner je pred začetkom letošnje sezone sedel na klop francoskega prvoligaša Amiensa in s tem postal eden redkih Slovencev, ki je dobil priložnost voditi ekipo v eni od petih najmočnejših evropskih lig.

Velemojster Velika čast za Jana Oblaka

Pretekli teden je Amiens v okviru prvega kola Ligue 1 gostoval pri Nici in nesrečno izgubil z 2:1, potem ko je odločilni gol prejel v 94. minuti. Poraz je bil za Elsnerja še toliko bolj boleč, ker je v mladinskih kategorijah nastopal prav za klub z južne francoske obale.

Ligue 1 Slovenski trener je tako debitiral v francoskem prvenstvu

V drugem kolu je Amiens na svojem Stade de la Licorne gostil lani odlični Lille. Elsner je s svojimi varovanci prišel do pomembne zmage (1:0) nad ekipo, ki bo letos igrala Ligo prvakov.

Gostje so že v prvem polčasu ostali brez izključenega Boubakaryja Soumaréja, edini zadetek na srečanju pa je v 70. minuti zabil Sehrou Guirassy.

"V prvem polčasu smo zaigrali dobro in tekmecem povzročili veliko težav. V drugem delu smo nadaljevali v podobnem ritmu. Igralci so se žrtvovali in zasluženo vzeli tri točke," je po srečanju dejal nekdanji trener Domžal in Olimpije.

Nantes je brez Reneja Krhina in Denisa Petrića remiziral (0:0) z Marseillejem. Saint-Étienne z Robertom Berićem bo v nedeljo gostil novinca v ligi - Brest.

Prva liga TS Bitko za Štajersko odločil avtogol

Ligue 1, 2. kolo:

Amiens - Lille 1:0 (0:0)
Nantes - Marseille 0:0 (0:0)
Lyon - Angers 6:0 (3:0)
Bordeaux - Montpellier 1:1 (0:1)
Metz - AS Monaco 3:0 (1:0)
Nimes - Nice 1:2 (1:2)
Toulouse - Dijon 1:0 (0:0)

NEDELJA:
St. Étienne - Brest
Reims - Strasbourg
Rennes - Paris SG

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.