Šport > Nogomet
1632 ogledov

Luka Elsner osvaja Francijo

Luka Elsner Reševalni pas/Twitter
Slovenski trener je imel v soboto zvečer obilo razlogov za zadovoljstvo.

Luka Elsner je pred začetkom letošnje sezone sedel na klop francoskega prvoligaša Amiensa in s tem postal eden redkih Slovencev, ki je dobil priložnost voditi ekipo v eni od petih najmočnejših evropskih lig.

Jan Oblak Velemojster Šport Velika čast za Jana Oblaka

Pretekli teden je Amiens v okviru prvega kola Ligue 1 gostoval pri Nici in nesrečno izgubil z 2:1, potem ko je odločilni gol prejel v 94. minuti. Poraz je bil za Elsnerja še toliko bolj boleč, ker je v mladinskih kategorijah nastopal prav za klub z južne francoske obale.

Luka Elsner Ligue 1 Šport Slovenski trener je tako debitiral v francoskem prvenstvu

V drugem kolu je Amiens na svojem Stade de la Licorne gostil lani odlični Lille. Elsner je s svojimi varovanci prišel do pomembne zmage (1:0) nad ekipo, ki bo letos igrala Ligo prvakov.

Gostje so že v prvem polčasu ostali brez izključenega Boubakaryja Soumaréja, edini zadetek na srečanju pa je v 70. minuti zabil Sehrou Guirassy.

"V prvem polčasu smo zaigrali dobro in tekmecem povzročili veliko težav. V drugem delu smo nadaljevali v podobnem ritmu. Igralci so se žrtvovali in zasluženo vzeli tri točke," je po srečanju dejal nekdanji trener Domžal in Olimpije.

Nantes je brez Reneja Krhina in Denisa Petrića remiziral (0:0) z Marseillejem. Saint-Étienne z Robertom Berićem bo v nedeljo gostil novinca v ligi - Brest.

NK Celje NK Maribor Prva liga TS Šport Bitko za Štajersko odločil avtogol

Ligue 1, 2. kolo:

Amiens - Lille 1:0 (0:0)
Nantes - Marseille 0:0 (0:0)
Lyon - Angers 6:0 (3:0)
Bordeaux - Montpellier 1:1 (0:1)
Metz - AS Monaco 3:0 (1:0)
Nimes - Nice 1:2 (1:2)
Toulouse - Dijon 1:0 (0:0)

NEDELJA:
St. Étienne - Brest
Reims - Strasbourg
Rennes - Paris SG

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.