Dončić pokopal San Antonio, zasluge prepustil soigralcu

Foto: Epa luka dončić
Luka Dončić je dosegel nov osebni rekord po številu doseženih točk (17) v eni četrtini.
Oglej si celoten članek

Slovenski košarkar je kar 17 od skupno 42 točk (osebni rekord), temu je dodal še 11 skokov in 12 podaj, dosegel v prvi četrtini, kar je največ doslej, s tem pa ni samo uresničil, temveč celo presegel svoje sanje.

"Ko sem danes dremal, se mi je sanjalo, da sem v prvi četrtini dosegel 16 točk. Nato sem jih dosegel 17. Sanje se uresničijo," je povedal 20-letnik.

SANJSKO Dončićev zgodovinski večer v ligi NBA

Čeprav je bil z naskokom najboljši strelec ob zmagi njegovega moštva (117:110), je levji delež zaslug za uspeh pripisal Dorianu Finneyju-Smithu. Ta je pri izidu 110:107 dosegel koš iz težkega položaja in prednost Dallasa povišal na pet.

Ameriški krilni košarkar je tekmo končal z 22 točkami, petimi skoki in tremi podajami.

"Te tekme so za nas vedno nekaj posebnega. Med nami je rivalstvo. Zmagati želimo vsako tekmo. Rekel bi samo eno besedo: Dorian Finney Smith! To je to," je poudaril Dončić.

Foto: Epa

Pomemben koš je v zaključku srečanja v svojem značilnem slogu s "step-back" trojko dosegel tudi sam, ki je pri vodstvu s 112:110 še petič zadel z razdalje in dokončno pokopal upe gostujoče ekipe. V poslednjem napadu na tekmi je prispeval še podajo Sethu Curryju, ki je postavil končnih 117:110 v korist domače ekipe.

Večer rekordov NBA se klanja Dončiću, očaran tudi LeBron: "Povedal sem vam, da je zaj***n piz**n!"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:24 19. November 2019.

    Boli me johannson kaj se je temu mutherfu..... sanjalo,še mal pa bo prerok in čudodelnik z zdravilnimi rokicami?Bedno,bedno........................

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.