Luka Mezgec še naprej navdušuje na Dirki po Španiji

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Luka Mezgec (Mitchelton Scott) je po tretjem mestu v tretji etapi Dirke po Španiji navdušil tudi v četrti, ko je končal na petem mestu in je do samega cilja konkuriral najmočnejšim sprinterjem na svetu.
Oglej si celoten članek

Četrta etapa letošnje Španske pentlje je veljala za najlažjo na dirki, tako da ni nobeno presenečenje, da je o zmagovalcu odločil sprint glavnine, ki ga je dobil nizozemski državni prvak Fabio Jakobsen (Deceuninck Quick Step), ki je po fotofinišu za nekaj milimetrov ugnal ponedeljkovega zmagovalca, Irca Sama Bennetta (Bora Hansgrohe). V majici vodilnega je ostal Bennettov rojak Nicolas Roche (Sunweb), ki je v cilj prispel varno v glavnini.

Zelo pa se je izkazal slovenski sprinter Luka Mezgec, ki je letos v življenjski formi. Ponovno se je lahko kosal s samimi najboljšimi sprinterji na svetu, na koncu pa je na sami ciljni črti izgubil četrto mesto proti izjemnemu Kolumbijcu Fernandu Gavirii (UAE Team Emirates), tako da se je moral zadovoljiti s petim. Pred njima je na tretjem mestu končal še Nemec Max Walscheid (Sunweb).

Etapo je sicer zaznamoval beg dveh kolesarjev, ki sta se v ospredje podala takoj po samem začetku. Jelle Wallays in Jorge Cubero sta si privozila 7 minut prednosti, preden so sprinterske ekipe močno dvignile tempo v glavnini.

Wallays, ki je bil očitno močnejši izmed dvojice, se je 31 kilometrov pred ciljem odločil, da poizkusi s solo akcijo, a je bil tudi on ujet 18 kilometrov pred ciljem. 6 kilometrov pred ciljem se za zelo nevaren napad odloči še francoski specialist za kronometer ter pobege, Remi Cavagna, a je tudi on ujet kilometer pred ciljem. 

Veliko napako nato napravi Bennett, ki se je rondoja lotil z napačne strani ter si tako pokvaril pozicijo pred zaključnim sprintom, medtem ko Maximilian Richeze pripravi odlično izhodišče svojemu sprinterju Jakobsenu, ki je na svojem debiju na največjih dirkah zabeležil prvo etapno zmago, skupaj jih ima v kratki profesionalni karieri že 13.

"Sem sem prišel dobiti vsaj eno etapo. Včeraj mi to ni uspelo, bil sem razočaran, razočarana je bila vsa ekipa. Danes smo hoteli popraviti vtis in uspelo nam je. Dolgo časa nisem vedel, ali sem zmagal, šlo je res za las, ko pa sem videl veselje v naši ekipi, sem se oddahnil. To je velika zmaga za mene, še posebno, ker sem jo dosegel v dresu nizozemskega prvaka. Star sem šele 22 let, verjamem, da bo takih zmag še nekaj," je bil na cilju vesel zmagovalec, ki bi uspeh privoščil tudi svojemu moštvenemu kolegu Cavagnaju.

Foto: Profimedia Fabio Jakobsen

"Ko si je na enem izmed ovinku priboril prednost, smo mu rekli, da naj poskusi, čeprav to ni bilo načrtovano. A ekipa Bora Hansgrohe ga je morala loviti, tako da so pri tem izgubili nekaj moči, kar je meni ustrezalo. Bi bil pa vesel tudi, če bi zmagal Remi," je dejal Jakobsen, ki ga je Mezgec dvakrat premagal na letošnji dirki po Poljski. Tokrat pa ni imel možnosti, tudi zaradi dejstva, da je pred samim zaključkom izgubil nekaj hitrosti.

Dirka po Španiji Gromozanski udarec za Primoža Rogliča in njegove ambicije

V skupnem seštevku večjih sprememb ni bilo, tako da je Primož Roglič (Jumbo-Visma) ostal na šestem mestu. Danes ga je njegova ekipa, ki je zaradi poškodbe kolena ostala brez Stevena Kruijswijka, skrbno čuvala. Roglič se je svojimi moštvenimi kolegi držal v ospredju in se s tem izognil morebitnim težavam.

Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je bil z 22. mestom drugi najboljši Slovenec. Isto mesto zaseda tudi v skupnem seštevku, za vodilnim Rocheom zaostaja minuto in 40 sekund. Roglič, ki je bil danes 25., na šestem mestu zaostaja 35 sekund.

Zelo nevarno Kazen za Rogličevo ekipo

Vuelta Roglič ni odgovarjal na vprašanja

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.