Luka presenetil z razkritjem, kdo je zanj najboljši igralec v NBA

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Luka Dončić je ob porazu proti Milwaukeeju razkril, koga sam smatra za najboljšega igralca lige.
Oglej si celoten članek

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je s svojimi Dallas Mavericks v severnoameriški ligi NBA gostoval pri Milwaukee Bucks. Druga najboljša ekipa vzhoda je v razprodani dvorani Fiserv Forum zanesljivo slavila zmago s 124:115. S tem je Dallas doživel rekordni četrti zaporedni poraz v sezoni.

Pri Bucks je bil prvi strelec Giannis Antetokounmpo s 30 točkami, katerim je dodal še 11 skokov, 4 aistence in ukradeno žogo, Milwaukee pa je v dobrih 29 minutah, kolikor jih je odlični Grk preživel na parketu, nadigral Dallas kar za 16 točk.

"Težko je uživati v igranju proti Giannisu, saj si vedno želite zmagati. Zato je težko igrati proti takšnemu igralcu. V tem trenutku je najboljši igralec v ligi NBA. Skoraj nemogoče ga je ustaviti. Ga je pa resnično zabavno gledati, kako igra. Ni pa tako zabavno igrati proti njemu," je po tekmi Giannisa pohvalil Dončić, ki je za Dallas dosegel 27 točk, 12 podaj in pet skokov, a je imel tudi zanj v tej sezoni rekordnih šest izgubljenih žog.

Glede na to, da mnogi smatrajo Luko za najboljšega igralca v ligi in ravno Giannisovega največjega konkurenta v boju za naziv MVP, gre za resnično veliko pohvalo in poklon s strani Luke. Prav tako je zanimivo, da je suvereno za najboljšega igralca lige izbral Giannisa, čeprav velja za velikega prijatelja po mnenju mnogih najboljšega igralca zadnjih let, dvakratnega MVP-ja Nikole Jokića.

A spoštovanje in občudovanje med grškim in slovenskim zvezdnikom je vsekakor vzajemno, kar je s svojo izjavo po koncu tekme potrdil tudi Antetokounmpo. "Gre za izjemen kompliment in to resnično cenim. Ko igraš proti najboljšim na svetu, je resnično odličen občutek, ko izrečejo kaj takega. Ne glede na to, če zmaguješ ali izgubljaš, je vedno dober občutek, če obstaja med nasprotniki takšno spoštovanje."

"Vedno rad igram proti najboljšim igralcem v ligi. Je neverjeten igralec, neverjeten talent, nedvomno eden najbolj nadarjenih igralcev, kar sem jih kdaj videl v življenju. Neverjetno je, kaj lahko naredi zase in za svojo ekipo," je še dodal Antetokounmpo. "Vedno je super igrati proti takim igralcem."

Foto: Profimedia Luka Dončić Giannis Antetokounmpo

Glede na starost obeh zvezdnikov se lahko v prihodnosti veselimo še mnogih medsebojnih obračunov med Luko in Giannisom. Morda pa kmalu zamenjata vloge in bo Grk oklical našega Dončića za najboljšega v ligi.

4 x All-Star Luka bo dobil pomoč! V Dallas prihaja veliki NBA zvezdnik Nor podatek Ko gre Luka pod 30, so Mavsi v hudih škripcih Liga NBA Pa ne že spet! Milić je moral zaradi Dončića delati sklece Skrbi naraščajo V Dallasu imajo problem: "Tako je že celo sezono"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.