Luka se je nekoliko spozabil, ali bo sledila kazen s strani lige?

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Luka je se je po Dallasovem prvem napredovanju v konferenčni polfinale po letu 2011 nekoliko spozabil v intervjuju po koncu tekme.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Dallas Mavericks so se prvič po letu 2011 uvrstili v konferenčni polfinale severnoameriške lige NBA. Na šesti tekmi so premagali Utah Jazz z 98:96 in si s 4:2 v zmagah zagotovili obračun proti Phoenix Suns, najboljši ekipi rednega dela. Slovenski as Luka Dončić je ob tem dosegel 24 točk in se prvič veselil napredovanja v končnici.

Triindvajsetletni Ljubljančan je za 24 točk iz igre zadel osem od 21 metov, prispeval pa je še devet skokov in osem podaj. Ob tem je ukradel dve žogi, podelil dve blokadi in izgubil tri žoge.

Dallas Mavericks Nova drama, zadnji met odločil zmagovalca

Ob njem je Jalen Brunson prav tako dosegel 24 točk, 19 jih je s klopi prispeval Spencer Dinwiddie. Pri domačih je 23 točk dosegel Donovan Mitchell, Bojan Bogdanović pa 19.

Mavericks so trepetali za zmago do zadnjega. Utah je imel pri vodstvu Dallasa s 97:96 priložnost za zmago, a je Mike Conley napravil korake. Brunson je nato zadel en prosti met, za zmago pa je Bogdanović zgrešil povsem odprt met za tri.

NBA Takšen je spored naslednjih Dončićevih tekem

"Ko sem videl njegov poskus, sem si mislil: on ne zgreši veliko takšnih metov," je kasneje po tekmi dejal Dončić. "Za hip se mi je ustavilo srce. Zdelo se mi je, kot da je žoga v zraku kakšnih 15 sekund."

Ko pa se je ta odbila od koša, je Dončić lahko začel slaviti: "Bilo je super. Zelo sem srečen, da smo se končno prebili preko tega prvega kroga. Zadnji dve leti je bilo težko, ampak smo se veliko naučili. Utah je igral odlično, vse spoštovanje do njih, imajo odlično ekipo. Sem resnično vesel, da smo končno preskočili ta prvi krog," je prve misli še na igrišču strnil Luka.

"Danes nismo igrali dobro. Nismo imeli prave energije. V drugem polčasu smo se pobrali, toda v prvem smo ga preveč s*ali," se je med prenosom v živo nekoliko zarekel Dončić, ki se je za svoj spodrsljaj nemudoma opravičil: "Se opravičujem. To je zaradi utrujenosti."

Novinar ga je nato med smehom opomnil, da ni prvi, ki se mu je tako zareklo v zadnjem času, Luka pa je nadaljeval: "V drugem polčasu smo se uspeli pobrati in priti do zmage. Zmaga je zmaga, ne glede na vse," je zaključil Dončić, ki je za konec še pohvalil svojega soigralca Brunsona ter razkril, da je pripravljen na Phoenix in da je pred nami zanimiva serija.

Še pred začetkom serije s Phoenixom pa bo zanimiva reakcija vodstva lige, ki ne trpi podobnih izjav med prenosi v živo in je dve tekmi nazaj zaradi enakega incidenta že kaznovalo centra Utaha Rudyja Goberta. Francoski center si je takrat zaradi kletvice prislužil kar 25.000 dolarjev kazni, a je tudi priznal, da je bilo vredno. Ob napredovanju v naslednji krog bo brez težav takšno kazen prebavil tudi Luka. Zagotovo je bilo vredno.

"Bilo je vredno!" Dončićevega sovražnika pričakala kazen s strani lige: "Je*eš te ..."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.