Luko bo po novem poizkušal zaustaviti najboljši trener lige

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Monty Williams je bil izbran za trenerja leta v ligi NBA.
Oglej si celoten članek

Monty Williams je trener leta v severnoameriški košarkarski ligi NBA. Kot je sporočilo vodstvo lige, si je 50-letni trener ekipe Phoenix Suns, ki se v polfinalu zahodne konference meri z Dallas Mavericks Luke Dončića - dvoboj na štiri zmage je izenačen na 2:2 -, naziv pridobil, potem ko je moštvo iz Arizone popeljal do prvega mesta v rednem delu. Sonca so pod vodstvom Williamsa to sezono v rednem delu nanizala 64 zmag za prvo mesto na zahodu in v ligi.

Kot so v ligi NBA še zapisali v izjavi za javnost, je Williams v glasovanju za trofejo Red Auerbach premagal trenerja Memphis Grizzlies Taylorja Jenkinsa in prvega moža Miami Heat Erika Spoelstro. Williams je v glasovanju prejel 458 točk (81 za prvo mesto), na drugem mestu je končal Jenkins z 270 (17), na tretjem pa Spoelstra z 72 točkami (1).

Williams, ki je sonca prevzel leta 2019 in jih povsem poživil, je prvič v karieri osvojil to nagrado in je tretji trener Phoenixa v zgodovini lige, ki mu je pripadla ta čast po Cottonu Fitzsimmonsu (1988/89) in Miku D'Antoniju (2004/05).

MVP lige NBA Konec čakanja! Še četrtič zapored za najboljšega v ligi NBA izbran Evropejec! Luka vse pojasnil Luka razkril ozadje verbalnega obračuna s Chrisom Paulom "Nesprejemljivo!" Hud incident vpričo otrok, udeležena zvezdnikova družina

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.