Madžari popljuvali hrvaški ponos

Foto: Pinterest
Foto: Dezzen
Torkov obračun v Zagrebu je prinesel izenačen obračun med hrvaškimi in madžarskimi prvaki.
Oglej si celoten članek

Na prvi tekmi tretjega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov sta se v torek na stadionu Maksimir v Zagrebu pomerila domači Dinamo in budimpeštanski Ferencváros.

Izjemen odziv Hrvati Keka vabijo v novo službo

Srečanje so si z zanimanjem ogledali tudi navijači Maribora, slednji se bo v primeru uspeha proti norveškemu Rosenborgu pomeril prav z boljšim iz hrvaško-madžarskega obračuna.

Tekma se je končala z izidom 1:1, po katerem so lahko bolj zadovoljni gostje. Čez teden dni bo na sporedu povratno srečanje na Groupama Areni v Budimpešti, Ferencvárosu pa bo za napredovanje zadostoval že remi brez zadetkov.

Liga prvakov Možna nasprotnika Maribora remizirala

In prav v obeh stadionih so madžarski novinarji opazili največjo razliko. Domovanje Ferencvárosa je bilo namreč zgrajeno leta 2014, moderen objekt sprejme dobrih 22.000 gledalcev.

V primerjavi z Groupama Areno je zagrebški Maksimir precej načet. Stadion, ki so ga uradno odprli že leta 1912, ima ogromno težav, na katere vedno znova opozarjajo tako pri Dinamu, kot v vodstvu reprezentance Hrvaške, ki večino tekem odigra prav na tem objektu.

Na Maksimirju konstantno odpada omet, razbita okna na spremljevalnih objektih stadiona niso nič nenavadnega, zaščitne ograje okrog športnega hrama so poškodovane ... Maksimir navijačem niti približno ne zagotavlja udobja, ki ga omogočajo moderni objekti. Sedišča so dotrajana, strehe ni.

Liga prvakov Tokrat brez težav do ogleda tekme Maribora

"Ko pridete na Maksimir je tako, kot bi se čas ustavil. Prestolnica Hrvaške je moderna in dobro organizirana, toda dom Dinama in hrvaške izbrane vrste ni primeren za 21. stoletje. Zgrajen je bil pred več kot stotimi leti. Večkrat so ga obnavljali, toda to ni dovolj. Številna sedišča na južni tribuni so neuporabna," so zapisali pri madžarskem portalu Nemzeti Sport.

Maksimir je največji hrvaški stadion, sprejme malce več kot 35.000 gledalcev. Podobno kapaciteto ima splitski Poljud, osiješki Gradski vrt pa je za skoraj polovico manjši.

Foto: Twitter Maksimir

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 12:50 8. Avgust 2019.

    Dejte našega za Bežigradom pogledat , Dinamov je skoraj enako star !

  • 18:49 7. Avgust 2019.

    Komunajzarski hrćeki....treba jih je jebat....na suho....

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.