Maribor za finale preživel šok in izločil drugoligaša

Foto: Jure Banfi/mariborinfo.com
Foto: Jure Banfi/mariborinfo.com
Dobili smo prvega finalista slovenskega nogometnega pokalnega tekmovanja.
Oglej si celoten članek

Maribor je na gostovanju ugnal (1:3) Bistrico in si zagotovil nastop v finalu Pokala Pivovarna Union. Drugi polfinalni par tvorita ljubljanska Olimpija in kidričevski Aluminij, tekma bo odigrana v sredo.

PREBERITE ŠE: Čeferin pripravlja usoden udarec za velikega sovražnika

V prvem polčasu so bili na premočeni zelenici v Slovenski Bistrici podjetnejši in nevarnejši Mariborčani, tudi domačini so imeli svoje priložnosti, a se je prvi del končal brez zadetkov. Tik pred odmorom so sicer oboji zatresli mrežo, a sta bila oba zadetka razveljavljena zaradi prepovedanega položaja.

Takoj v začetku drugega dela pa so povedli domačini, ko je bil po predložku z leve strani igrišča pred vrati Maribora najbolj zbran in miren Nino Kukovec.

A veselje domačih navijačev ni trajalo dolgo, saj je le nekaj minut zatem z lepim in natančnim strelom z roba kazenskega prostora izenačil Marko Tolić. Mariboru je nato uspel popoln preobrat, v 55. minuti je Ivan Brnić žogo poslal pred vrata domačih, avtogol pa je dosegel Filip Janežič. V 72. minuti je vodstvo povišal še Aljaž Antolin, Bistričani pa tega zaostanka niso več mogli nadoknaditi.

Veliki finale bo v tej sezoni gostilo Celje, tekma za pokalno lovoriko na osrednjem celjskem stadionu bo 6. maja.

Pokal Pivovarna Union, polfinale:

Bistrica - Maribor 1:3 (0:0)
Kukovec 46.; Tolić 50., Vipotnik 56., Antolin 72.

SREDA:
Olimpija Ljubljana - Aluminij Kidričevo

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.