Mazejeva ostro nad slovenskega trenerja

Foto: Anže Petkovšek Tina Maze
Ani Bucik na nedeljskem slalomu ni uspelo upravičiti visokih pričakovanj po tretjem mestu na petkovi kombinaciji.
Oglej si celoten članek

Najboljša slovenska slalomistka Ana Bucik se je po zaslugi odlične slalomske vožnje veselila tretjega mesta na kombinaciji v švicarskem Lenzerheideju.

Dva dni kasneje so se smučarke pomerile še na slalomu, kjer pa Bucikova bila tako prepričljiva. Tekmo je končala na 26. mestu, a je zaradi prevelikega zaostanka ostala brez točk svetovnega pokala.

Slalom Drama ob koncu tekme

Glavni trener za ženske tehnične discipline Denis Šteharnik je za razplet tekme okrivil švicarskega proizvajalca smuči Stöckli, s katerim je v preteklosti zmagovala najuspešnejša slovenska smučarka Tina Maze.

"V prvi vožnji se je pokazal napredek, Ana Bucik se je dobro znašla na progi, Maruša Ferk pa ni imela pravega občutka. Po prvem teku je kazalo v redu, bili smo kar zadovoljni, žal se nista uvrstili naprej Meta Hrovat in Klara Livk. V drugem teku nam ni šlo pa načrtih, Maruša je eno sekcijo sicer odpeljala kar v redu, tako da je napredovala. Ana pa je žal odstopila zaradi notranje smučke, padla je, se sicer vzpenjala in šla naprej. Zaostanek je bil več kot 80 odstotkov, tako da ni bila med dobitnicami točk," je dejal Šteharnik.

Le še v teoriji Mazejeva dobiva interni dvoboj s Shiffrinovo

"Bili so kar naporni dnevi, predvsem za Bucikovo, tako da ji je na koncu morda malo popustila koncentracija, a tega se mora navaditi v svoji karieri. Žal se ji je pripetila napaka, mislili smo, da bomo lahko šli v Stockholm. To ni bilo dobro. Nismo zadovoljni z materialom proizvajalca, na katerem smučamo, se pravi s slalomskimi smučmi. Smo edini v svetovnem pokalu, ki smo na njih. Izrazito se vidi, da prevladujeta dve firmi, mogoče še malo tretja, vsi ostali pa zelo težko pridemo zraven. Tu bo treba narediti korak naprej, drugače smo nekonkurenčni. Na določenih postavitvah težko pridemo med dvajset," je opozoril Šteharnik.

Uspeh kariere Bucikova: To vožnjo sem čakala

Besede slovenskega trenerja so ujezile Mazejevo, ki po koncu aktivne kariere s Stöcklijem sodeluje v vlogi svetovalke. Črnjanki se je kritika na račun smuči zdela povsem neupravičena.

"Krasen vikend za StoeckliRacing, trener pa takole čez material. Bo treba več in BOLJŠE testirati, trenirati in se prilagajati na določenih postavitvah ter včasih prej upoštevati nasvete Stöcklija," je Šteharnika javno okarala Mazejeva.

Za slovenskimi smučarkami je sicer izjemen konec tedna v Lenzerheideju, kjer je uspeh Bucikove s tretjim mestom na veleslalomu dopolnila Meta Hrovat.

Veleslalom Meta Hrovat poskrbela za senzacijo!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 12

  • 08:39 30. Januar 2018.

    Sedaj počasi dama kaže svoj pravi obraz. Seveda podpihana s strani makaronarja, ki nikakor ne more prebolet, da takšnega strokovnjaka …

  • 22:25 29. Januar 2018.

    Kokos pozresna...kaj se vtikuje v stvari k je kurc brigajo..,.....ocitno ve spet vec ko nek trener.....boli jo resnica.....in napad je …

  • 19:20 29. Januar 2018.

    Dej Tina, ne meč se ven! Prav ti si bila tista, ki je zmerej kritizirala material, trenerje, serviseje, še zajca, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.