Med posredovanjem policije so jo grdo skupili tudi kolesarji

Foto: Epa tour de france solzivec Foto: Epa Foto: Epa Foto: Epa Foto: Epa Foto: Epa Foto: Epa Foto: Epa Foto: Epa
Drama na 16. etapi dirke po Franciji.
Oglej si celoten članek

Prireditelje slovite kolesarske dirke po Franciji so morali 16. etapo med Carcassonnom in Bagneres-de-Luchonom, dolgo 218 km, prekiniti po vsega 30 kilometrih. 

Stop! Incident prekinil etapo Toura

Za prekinitev so poskrbeli lokalni kmetje, ki so v znak protesta na traso zvalili bale sena. Policija se je za vzpostavitev red in mioru zatekla k uporabi solzivca.

Uporaba solzivca je imela neprijetne posledice tudi za nekatere kolesarje. Skupil jo je vodilni na dirki Geraint Thomas (Sky), ki ga je bilo moč po incidentu videti, kako si mane oči in nos.

Poskrbljeno za vse Tako na Touru spijo Roglič in kolegi

Televizijski posnetki so pokazali zdravniško osebje Toura, kako kolesarjem deli kapljice za oči, med njimi sta bila tudi nosilec zelene majice Slovak Peter Sagan in britanski zvezdnik Chris Froome.

Letošnjo francosko pentljo je zaznamovalo že več incidentov, med drugim tudi nekaj, usmerjenih proti britanski ekipi Sky in štirikratnemu zmagovalcu Toura, Froomu. Proti Froomu so večkrat pljuvali, Thomasa pa so izžvižgali na odru za zmagovalce.

Nevoščljivci Proti Rogliču se že kujejo teorije zarote

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.