Mercedes bo eksperimentiral

Foto: Epa mercedes
Srebrni iz Brackleyja ne bodo počivali na lovorikah.
Oglej si celoten članek

Najuspešnejša ekipa zadnjih let Mercedes si je dve dirki pred koncem prvensta že zagotovila tako dirkaški kot kontruktorski naslov svetovnega prvaka.

Kljub temu v Braziliji in Abu Dabiju ne bodo lenarili, temveč bodo preizkušali novosti ter si poskušali zagotoviti čim boljše izhodišče za sezono 2018.

"Zadnja dva vikenda nista le priložnost za testiranje novih delov, temveč priložnost za eksperimentiranje s tehnikami, za katere med običajnimi dirkaškimi vikendi nimamo priložnosti. Ekipa bo opravila intenziven program in poskušala izkoristiti priložnost, ki se nam je ponudila s predčasno osvojenim naslovom prvaka," so sporočili srebrni.

Foto: Epa mercedes

Mercedes bo preizkušal aerodinamične posodobitve, novo opremo za opravljanje postanka v boksih in nekatere druge inovativne tehnike. Pretežni del eksprerimentalnega programa bodo opravili v petek in soboto, v nedeljo se bodo osredotočili na zmago.

"Naslednji dve dirki sta za nas kot prvi dirki sezone 2018. Odločeni smo zmagati in prenesti pozitiven zagon v prihajajočo zimo. Želimo zmagati na vsaki dirki. Takšen bo naš pristop v Sao Paulu," je zatrdil šef ekipe Toto Wolff.

Rajski dokumenti Med grešniki tudi prvi zvezdnik F1

Mercedes je osvojil zadnje štiri zaporedne naslove konstruktorskega prvaka (2014-2017) in štiri zaporedne naslove dirkaškega prvaka (2014-2017). S tem se je izenačil z Red Bullom, ki je omenjeni dvojček naslovov osvajal od leta 2010 do 2013. 

Največ konstruktorskih naslovov v zgodovini formule 1 ima Ferrari (16), sledijo mu Williams (9), McLaren (8), Lotus (7), Mercedes (4) in Red Bull (4).

Črne napovedi "Problem formule 1 je nerešljiv" Svarilo "Ferrarijevo grožnjo vzemite resno"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.