Šport > Moto športi
620 ogledov

"Ferrarijevo grožnjo vzemite resno"

vettel ecclestone Epa Sebastian Vettel in Bernie Ecclestone.
Nekdanji F1 Supremo je zažugal ameriškim lastnikom formule 1.

Bernie Ecclestone je štiri desetletja svojeglavo vodil razvoj elitnega dirkaškega športa, pri čemer pa je moral sprejeti tudi marsikateri kompromis. Največ preglavic mu je povzročala ekipa Ferrari, ki v formuli 1 uživa prav poseben status. 

Rdeči so pred dnevi dvignili veliko prahu z napovedjo, da bi se lahko v bližnji prihodnosti umaknili iz formule 1. "Ferrari ne bo sodeloval, če ne bo mogel delovati v okoliščinah, ki bodo ugodne za vzdrževanje znamke na trgu in ki mu bodo zagotavljale edinstveno vlogo," je bil jasen direktor Sergio Marchionne.

Ferrari Kimi Räikkönen Nočejo sprememb Šport Ferrari zagrozil z izstopom iz F1

Vodstvo poskočnega konjička je v zadnjih letih večkrat grozilo z izstopom, zato je večina poznavalcev prepričanih, da tudi z najnovejšo napovedjo le razkazujejo svoje mišice.

Drugačnega mnenja je nekdanji šef tekmovanja Bernie Ecclestone, ki ameriške lastnike, podjetje Liberty Media, svari pred nezadovoljstvom rdeče garaže, katere obstoj naj bi bil neločljivo povezan z obstojem F1.

"Če ne bodo mogli zmagovati, bodo predlagali nova pravila. Če se bo Ferrari mučil z novimi pravili, bo pobral šila in kopita. Ne želijo si omejevanja proračuna. Želijo zapravljati, ker si lahko privoščijo. Vedno sem bil mnenja, da tisti, ki nima, mora oditi," je dejal Ecclestone.

Če bodo potem ostale samo še tri ekipe, bo nekaj treba storiti, a do takrat naj v formulo 1 vstopajo tisti, ki si to lahko privoščijo," meni 87-letnik.

lewis hamilton Črne napovedi Šport "Problem formule 1 je nerešljiv"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.