Mercedes obtožuje Ferrari: "To ni več smešno"

Foto: Epa Lewis Hamilton
Lewis Hamilton, Toto Wolff in Niki Lauda so se javno vprašali, ali sta bili trčenji dirkačev Ferrarija v dirkača Mercedesa namerni.
Oglej si celoten članek

Štiri zmage Sebastiana Vettla in Ferrarija. Tri zmage Lewisa Hamilton z Mercedesom. In tri zmage ekipe Red Bull. Po desetih dirkah sezone Vettla in Hamiltona na vrhu razpredelnice prvenstva formule 1 loči le osem točk. Tesna sezona kot že dolgo ne. A doslej se je dogajalo le na stezi. Po nedeljski dirki v Silverstonu pa tudi v zakulisju. Začele so padati obtožbe, ostre besede. Več vidnih imen Mercedesa se je javno vprašalo o potezah dirkačev Ferrarija v uvodnih zavojih.

F1 Vettel do 51. zmage, Hamilton junak dirke

Na VN Francije je Vettel v prvem krogu s trčenjem uničil dirko Valtteriju Bottasu, na britanski VN pa Kimi Räikkönen Hamiltonu. Prvi je dobil petsekundo kazen, drugi desetsekundo. Hamilton je bil takoj po dirki besen kot ris. Pa čeprav je na koncu vseeno osvojil drugo mesto. "Eden izmed Ferrarijev je že drugič letos trčil v enega od nas. Mislim, da pet in 10-sekunda ni ravno ... Dejstvo je, da sva z Valtterijem izgubila kar nekaj dragocenih točk. Gre za zanimivo Ferrarijevo taktiko."

Foto: Epa Sebastian Vettel Hamilton pravi, da takoj po dirki ni pobegnil pred mikrofonom Martina Brundla, kot se je zdelo, da ne bi rekel kaj ostrega o Räikkönenovem trčenju. "Ne, ne, ni bilo to. Vi sedite in le gledate dirko. Jaz pa sej dajal od sebe 100 odstotkov, 1000 odstotkov. Potil sem se celo dirko. Komaj sem stal. Fizično sem bil povsem izčrpan. Moral sem se nadihati. S Kimijem nimam nobenih težav."

"Izgubili smo veliko konstruktorskih točk. Besede našega tehničnega direktorja so bile: ali misliš, da je bilo namerno ali so nesposobni? Treba se je vprašati," je po nedeljski dirki za Sky Sports dejal vodja Mercedesove ekipe, Toto Wolff. Tudi neizvršni direktor Mercedesa Niki Lauda je imel povedati svoje: "Nesreča ni bila poštena. Že drugič nas je Ferrari zadel v prvem zavoju. In to ni več smešno. A tako pač je."

Kazni Vettel: Zdi se, da ne smemo več dirkati

Räikkönen se je takoj po dirki Hamiltonu opravičil. "Ja, bila je moja napaka. Zaslužil sem si kazen. Se zgodi." Vettel pa se je besedam iz Mercedesovega tabora samo nasmihal. "To se pač zgodi. Neumno je misliti, da je bilo kaj namernega. Jaz ne bi mogel nikogar tako obtožiti. V Franciji sem sam izgubil prednje krilce in tudi sebe uničil dirko. Včasiih lahko prehitiš brezhibno včasih pride do trčenja."

Dan po dirki Hamilton že razmišlja drugače: "Kimi se je opravičil in jaz sem opravičilo sprejel. Gremo naprej. Bila je dirkaška nesreča in nič več. Včasih rečemo kaj neumnega, a se iz tega naučimo."

"Kimi se je opravičil in jaz sem opravičilo sprejel. Gremo naprej."

Sezona se čez 14 dni nadaljuje na Hockenheimringu.

Finale SP Če bi igrala Francija, bi predal finale Wimbledona

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.