Messi po "vojni" z Barcelono odigral prvo tekmo pod Koemanom

Foto: Epa
Foto: Epa
Koeman je z Messijem kot kapetanom prišel do prve zmage na klopi Barcelone.
Oglej si celoten članek

Argentinski nogometni zvezdnik Lionel Messi je po sagi z želeno menjavo kluba stopil na igrišče kot kapetan svoje Barcelone in jo v pripravi na novo sezono popeljal do prve zmage. Z uspehom s 3:1 proti Gimnasticu Tarragoni je uspešno krst na klopi Barcelone prestal tudi novi trener Nizozemec Ronald Koeman.

Koeman je v klubu zamenjal Quiqueja Setiena, ki so ga v katalonskem nogometnem velikanu odpustili po sramotnem porazu z 2:8 v četrtfinalu lige prvakov proti münchenskemu Bayernu.

Foto: Epa Ronald Koeman

Špansko prvenstvo se je sicer začelo že ta konec tedna, a se bo Barcelona zaradi igranja v ligi prvakov in sprememb koledarjev zaradi novega koronavirusa tekmovanju pridružila šele čez 14 dni, ko jo čaka domača tekma z Villaredalom.

Bolj kot nogomet je bil v Barceloni v zadnjih tednih v ospredju prvi zvezdnik Messi, ki je javno najavljal, da si želi iz kluba. A klub je vztrajal pri pogodbi ali pa astronomski odškodnini in vsaj še eno sezono bo Argentinec nosil katalonski dres, navijači pa so lahko pomirjeni, saj je Argentinec na prijateljski tekmi nosil kapetanski trak.

Foto: Epa Lionel Messi

Za prvo tekmo so pri Barceloni izbrali katalonski nacionalni praznik. Na ta dan se je najprej med strelce že v 5. minuti vpisal Ousmane Dembele. Deset minut kasneje je zadel Francoz Antoine Griezmann z enajstmetrovke. Še pred polčasom je v 30. minuti znižal Javi Bonilla.

V drugem delu je Koeman popolnoma zamenjal postavo. Končni izid je v 51. minuti z bele točke postavil Phillipe Coutinho.

Barca Trojica zamudila na trening, Koeman znorel Griezmann: "Z Messijem imam enak problem kot z Mbappéjem"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.