"Zadovoljen, a ne z rezultatom"

Foto: epa
Foto: epa
Trener Maribora je pohvalil svoje varovance po predstavi v ruski prestolnici.
Oglej si celoten članek

Maribor je na gostovanju pri moskovskem Spartaku osvojil svojo drugo točko (1:1) v letošnji izvedbi Lige prvakov, edini gol za Štajerce je v 92. minuti zabil rezervist Jasmin Mešanović.

Slovenski državni prvaki so pred zadnjim kolom ostali brez možnosti za evropsko pomlad, toda pokazali so vzpodbudno predstavo, s katero so dokončno obrnili nov list po bledi igri doma proti Liverpoolu.

Liga prvakov Vijolice zacvetele sredi mrzle Moskve

"Zadovoljen sem s tem, kar smo danes opravili na igrišču. Ne zaradi rezultata, ker bi ta lahko bil drugačen. Ampak zaradi celotne predstave," je za klubsko spletno stran po srečanju povedal trener Maribora Darko Milanič.

"Imeli smo priložnosti, morda kakšno več kot nasprotnik. Odigrali smo srčno tekmo, borili smo se, taktično in tekaško dobro oddelali. Imeli smo tudi krizo, a v celoti je bila to dobra tekma. Pripravili smo strategijo, da v prvem polčasu zapremo njihove nalete in da skušamo v drugi polčas tekmo pripeljati tako, da bi z menjavami postali bolj napadalni. Nevarnost rdečega kartona me je prisilila v menjavo Vrhovca že ob polčasu. Želeli smo zmagati, zato je bil za vstop že prej pripravljen Mešanović, smo pa po njegovem vstopu izenačili. Po nekaj nervoznih podajah na začetku smo se hitro zbrali in v nadaljevanju dobro odigrali tekmo," je nekatere taktične odločitve pojasnil trener iz Izole.

"Niti po naključju nismo razočarani, ker ne bomo prezimili v Evropi, čeprav je to bil naš cilj. Poznamo pot, po kateri moramo iti, da bi bili uspešni v Ligi prvakov. Zdaj pa bodo naši cilji usmerjeni v uspešno nadaljevanje domačih tekmovanj," se je na prihodnje izzive ozrl Milanič.

Liga prvakov Spektakel na Pizjuánu, asistenca Kampla, šestica Reala

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.