"Moje telo ne zdrži več"

Foto: Epa
Foto: Epa
Čeh Petr Vakoč je pri 29 letih končal kariero profesionalnega kolesarja.
Oglej si celoten članek

Češki kolesar Petr Vakoč, nazadnje član ekipe Alpecin-Fenix, se je odločil, da konča svojo kariero. "Moje telo prosi za odmor. Naporov ne zdrži več," je prek spletnih omrežij sporočil Vakoč, zmagovalec sedmih dirk najvišje ravni, ki je letos na Touru pomagal Mathieuju van der Poelu, Nizozemec je nekaj časa nosil celo rumeno majico vodilnega.

Na sodišču Takšna kazen grozi gledalki, ki je povzročila padec na Touru

"Da sem bil del rumene zgodbe, si štejem v veliko čast, to je bil zame velik uspeh. Toda moja največja zmaga je to, da sem se po hudi nesreči na treningu sploh vrnil na dirke najvišje ravni," je dejal Vakoč, ki ga je leta 2018 na treningu v Južnoafriški republiki zbil tovornjak, posledica nesreče je bilo šest zlomljenih vretenc, več operacij in dolgo okrevanje.

"Lahko sem srečen, da sem živ. Sem pa svoji karieri doživel svoje sanje, si ustvaril prijateljstva za vse življenje, res sem užival. Zdaj pa je čas, da se posvetim drugim rečem," je še dejal Vakoč.

Kakšne besede! Pogačar razkril svoje načrte ter navdušil slovensko javnost

Foto: Epa peter vakoč

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.