Mundial v živo gledala več kot polovica Zemljanov

Foto: Epa
Foto: Epa
Znani so podatki o gledanosti letošnjega svetovnega nogometnega prvenstva.
Oglej si celoten članek

Finale nogometnega svetovnega prvenstva v Rusiji med Francijo in Hrvaško si je v živo ogledalo 1,12 milijarde gledalcev, kar je pet odstotkov manj kot pred štirimi leti, celoten mundial pa 3,576 milijarde ljudi, je danes sporočila Mednarodna nogometna zveza Fifa.

FIFA Obetajo se ekstremne spremembe svetovnega prvenstva 2022

Po podatkih Fife si je SP preko televizijskih zaslonov ogledalo več kot 3,5 milijarde ljudi, kar je več kot polovica svetovnega prebivalstva starejšega od štirih let.

"Število gledalcev, ki so gledali vsaj eno minuto preko televizije v svojem domu, znaša 3,262 milijarde, okrog 309,7 milijona ljudi ni gledalo prenosov doma, ampak na različnih platformah, v javnih prostorih," je sporočila Fifa.

Finalno tekmo med Francijo in Hrvaško (4:2) si je v televizijskem prenosu doma ogledalo 884,37 milijona ljudi, 231,82 milijona gledalcev pa si je obračun ogledalo drugje.

V primerjavi s SP 2014 si je finalno tekmo v živo ogledalo 5,1 odstotka manj ljudi, polfinalna obračuna za 15,5 odstotka manj gledalcev. Večjo gledanost so zabeležile tekme skupinskega dela ter tekme osmine finala.

Aleksander Čeferin "Pred finalom Lige prvakov se prerekam s politiki"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.