Šport > Nogomet
605 ogledov

Obetajo se ekstremne spremembe svetovnega prvenstva 2022

gianni infantino Epa Predsednik Fife Gianni Infantino.
Predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Gianni Infantino je danes v Dohi razkril, da večina nogometnih zvez podpira razširitev svetovnega prvenstva z 32 na 48 reprezentanc že za naslednje svetovno prvenstvo leta 2022 v Katarju.

"Bomo videli. Zaenkrat je večina zvez za to, da bo na SP sodelovalo dodatnih 16 ekip. Zdaj je le vprašanje, če je to izvedljivo," je na novinarski konferenci po tridnevnem zasedanju Fife v Katarju povedal njen predsednik, Gianni Infantino.

Fifa je sporočila, da bodo končno odločitev o širitvi SP sprejeli marca, ko bo opravila dodatne študije in posvete. Infantino je sicer naklonjen ideji, da že v Katarju zaigra 48 reprezentanc.

Če Fifa sprejme odločitev in bo na SP igralo 48 reprezentanc namesto 32, bo največji zalogaj logistični, prinese pa lahko tudi politične težave, piše francoska tiskovna agencija AFP. Naslednje SP bo trajalo 28 dni namesto 32, kolikor je trajalo zadnje SP v Rusiji.

Infantino je dal jasno vedeti, da več kot 28 dni SP v Katarju ne bo trajalo, ena od možnosti, ki jih je navedel, je, da bi mundial potekal po širši regiji. Tu pa se pojavi težava, saj je Katar sredi najhujše diplomatske krize zadnjih let.

Katar je od junija 2017 politično in ekonomsko izoliran, saj ga številne države obtožujejo podpiranja terorizma.

Predstavniki Dohe ob tem pravijo, da katarski tekmeci želijo menjavo režima v državi. Infatino je na vprašanje, ali bo opravil določene pogovore s prireditelji SP ali političnimi voditelji, odgovoril: "Govorimo o marsičem, toda nismo dorekli še ničesar konkretnega."

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice