Šport > Nogomet
1244 ogledov

Čeferin grozi Cityju s prepovedjo sodelovanja v Ligi prvakov

manchester city Epa
UEFA je začela s preiskavo primera Manchester Cityja, kateremu grozi, da bo naslednjo sezono ostal brez Lige prvakov.

Manchester City se je znašel v hudih težavah, saj se prav lahko zgodi, da mu bodo zaradi domnevne kršitve pravil finančnega fair-playa v naslednji sezoni prepovedali nastope v Ligi prvakov.

Stvari so se zakuhale, ko je nemška revija der Spiegel prejšnji mesec v sodelovanju s Football Leaksom odkrila zgodbo, da je lastnik Manchester Cityja Sheikh Mansour z multimilijonskimi pogodbami s podjetji iz Abu Dhabija v klub vložil denar na način, ki krši Fifina pravila.

Odkrito je, da je bilo Cityju leta 2014 pogledano skozi prste ter da bi jih morali že takrat izločiti iz Lige prvakov, a je večje sankcije preprečil tedanji glavni tajnik Uefe ter sedanji predsednik Fife, Gianni Infantino.

Pri Manchester Cityju se branijo, da se zgolj želi načeti ugled kluba, toda Uefa je domnevne dokaze vzela še kako resno, saj je že začela s preiskavo primera, ki naj bi se po besedah Aleksandra Čeferina hitro zaključil.

"Zadevo preiskujemo preko neodvisnega organa, zadolženega za ta problem. Kmalu se bomo dokopali do odgovorov," je izjavil predsednik Uefe. Otoški mediji so se že razpisali, da se aktualnim angleškim prvakom ne obeta nič dobrega.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.