Šport > Nogomet
72 ogledov

Mundial v živo gledala več kot polovica Zemljanov

Francija Epa
Znani so podatki o gledanosti letošnjega svetovnega nogometnega prvenstva.

Finale nogometnega svetovnega prvenstva v Rusiji med Francijo in Hrvaško si je v živo ogledalo 1,12 milijarde gledalcev, kar je pet odstotkov manj kot pred štirimi leti, celoten mundial pa 3,576 milijarde ljudi, je danes sporočila Mednarodna nogometna zveza Fifa.

gianni infantino FIFA Šport Obetajo se ekstremne spremembe svetovnega prvenstva 2022

Po podatkih Fife si je SP preko televizijskih zaslonov ogledalo več kot 3,5 milijarde ljudi, kar je več kot polovica svetovnega prebivalstva starejšega od štirih let.

"Število gledalcev, ki so gledali vsaj eno minuto preko televizije v svojem domu, znaša 3,262 milijarde, okrog 309,7 milijona ljudi ni gledalo prenosov doma, ampak na različnih platformah, v javnih prostorih," je sporočila Fifa.

Finalno tekmo med Francijo in Hrvaško (4:2) si je v televizijskem prenosu doma ogledalo 884,37 milijona ljudi, 231,82 milijona gledalcev pa si je obračun ogledalo drugje.

V primerjavi s SP 2014 si je finalno tekmo v živo ogledalo 5,1 odstotka manj ljudi, polfinalna obračuna za 15,5 odstotka manj gledalcev. Večjo gledanost so zabeležile tekme skupinskega dela ter tekme osmine finala.

Aleksander Čeferin FDV Aleksander Čeferin Šport "Pred finalom Lige prvakov se prerekam s politiki"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice