Šport > Nogomet
933 ogledov

Guardiola prepričan, da bo odnesel celo kožo

pep guardiola Epa
Angleški prvak je predmet preiskave Evropske nogometne zveze (Uefa).

Trener angleškega nogometnega prvaka Manchester Cityja Pep Guardiola je prepričan, da njegov klub ne bo kaznovan zaradi finančnih nepravilnosti. Manchester City se je znašel v preiskavi krovne evropske zveze (Uefa) zaradi domnevnega kršenja finančnega fair playa, katalonski strateg pa pravi, da so mu v vodstvu kluba zagotovili, da je vse v redu.

Manchester City naj bi, kot je v razkritju dokumentov Football Leaks pred tedni razkril nemški časnik Spiegel, priredil dokumente, povezane s pokrovitelji, da bi na ta način prikril dejansko vrednost pogodb oziroma podatek o tem, koliko sredstev so lastniki kluba vanj vložili.

V klubu so navedbe zanikali, dejali, da je šlo za organiziran poskus, da bi škodovali ugledu kluba, in poudarili, da so bili podatki elektronske komunikacije, ki naj bi dokazovali nepravilnosti, pridobljeni nezakonito.

aleksander čeferin | Avtor: Epa Predsednik Uefe Aleksander Čeferin. Epa
Krovna zveza Uefa se, kot je večkrat poudaril njen predsednik Aleksander Čeferin, namerava ostro boriti proti finančnim nepravilnostim in bo kaznovala tiste, ki se ne držijo pravil finančnega fair playa. Kot najhujšo kazen poleg denarnih glob bi lahko Uefa izbrala tudi izključitev iz tekmovanj, tudi lige prvakov.

Če bi City res izključili iz elitnega mednarodnega tekmovanja, bi bil to zanj hud udarec, a je Guardiola prepričan, da se to ne bo zgodilo. "Če se bo Uefa odločila za kazen, jo bomo sprejeli. A mislim, da do tega ne bo prišlo. Po pogovoru z lastnikom kluba in direktorjem sem pomirjen in jima zaupam," je dejal Guardiola po tem, ko se je sestal s predsednikom Khaldoonom al Mubarakom in izvršnim direktorjem Ferranom Sorianom.

Manchester City je po 15 krogih premier lige še neporažen s 13 zmagami in dvema neodločenima izidoma, na lestvici pa ima pred sobotnim obračunom s Chelseajem dve toki prednosti pred Liverpoolom.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice