Šport > Nogomet
946 ogledov

Zavračajo obtožbe, da so bili tiho v primeru Ramos

sergio ramos marcelo Epa
Pri Uefi pravijo, da ni nič narobe.

Pri Football Leaks so zatrdili, da je bil kapetan madridskega Reala Sergio Ramos pozitiven na dopinškem testu in dodali, da je Evropska nogometna zveza laboratorijske izvide pometla pod preprogo in tako preprečila enega večjih škandalov. Uefa in Real Madrid sta obtožbe zanikala.

"Uefa odločno zanika neutemeljene obtožbe, ki se tičejo pozitivnega rezultata pri Sergiju Ramosu. Sporni pregled je bil opravljen po vseh pravilih Svetovne protidopinške Agencije (Wada). Uefa obvešča Wado in Fifo o vseh primerih povezanih z dopinškimi kontrolami in o njihovih rezultatih. Uefa in Wada imata pravico, da se pritožita na vse odločitve, ki jih sprejme Uefa, tega pa v primeru Sergia Ramosa nista storili. Wada je potrdila, da je Uefa vse skupaj opravila po pravilih," so se na zapise Footbal Leaks odzvali pri krovni organizaciji evropskega nogometa.

Po sedanjih informacijah naj bi bil sporen vzorec urina, ki ga je Ramos oddal dan po finalu lige prvakov med realom in Juventusom (4:1). V vzorcu so našli deksametazon, sintetični kortikosteroid, ki se uporablja za lajšanje bolečin in je na Wadinem seznamu prepovedanih poživil. Deksametazon lahko izboljša tudi koncentracijo. Športniki ga lahko uporabljajo v primeru, da ga najavijo kot zdravilo in imajo ustrezna dovoljenja, a Ramos tega ni storil, so zapisali v Spieglu.

Real Madrid Liga prvakov 12. naslov Cardiff Football Leaks: Šport Realov zvezdnik dopingiran tekom finala Lige prvakov!

Krivdo  je že prevzel klubski zdravnik, ki je priznal, da je nogometašu dan pred tekmo vbrizgal po en odmerek v koleno in ramo. V dopinške dokumente je vnesel, da je vbrizgal betametazon, ki pa je med tekmami prav tako prepovedan. Evropska nogometna zveza (Uefa) je sprejela razlago zdravnika in primer vsaj zaenkrat ni bil sankcioniran.

Pri Realu so na obtožbe odgovorili v treh točkah:

  • Sergio Ramos nikoli ni kršil pravil pri dopinških pregledih
  • Uefa je zahtevala posebno preiskavo in nato primer zaprla po potrditvi s strani Wade in Uefinih ekspetrov, kar je sprejeta praksa tudi pri ostalih primerih
  • V vseh ostalih rečeh se klub ne bo izjavljal do prejetja kakršnihkoli dokazov.

Kapetana madridskega Reala so sicer obtožili, da se je izmaknil dopinški kontroli tudi v aprilu tega leta po prvenstveni tekmi z Malago.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.