Šport > Nogomet
502 ogledov

Realov zvezdnik dopingiran tekom finala Lige prvakov!

realmadrid sergio ramos
Po tajnih dokumentih, ki jih je objavil Football Leaks, naj bi bil kapetan Real Madrida, Sergio Ramos, po tekmi finala Lige prvakov z Juventusom leta 2017 pozitiven na dopinškem testu, a je bilo vse skupaj pometeno pod preprogo.

Kapetan Real Madrida in španske nogometne reprezentance, Sergio Ramos, je padel na dopinškem testu leta 2017, toda niti igralcu, niti klubu se ni bilo potrebno ukvarjati s posledicami. Vse to naj bi razkrile informacije, ki so se v javnosti znašle preko famoznega Football Leaks-a, piše nemški der Spiegel.

manchester city Football Leaks Šport Po šokantnih razkritjih pozivi k izključitvi dveh velikanov

Po poročanju nemškega medija naj bi 4. junija leta 2017, dan po zmagi Real Madrida s 4:1 proti Juventusu v finalu Lige prvakov v Cardiffu, v laboratorij avstrijskega mesta Seibersdorf iz Walesa prišel vzorec s kontrolno številko 3324822. V pošiljki je bila steklenička s 110 mililitri urina enega izmed igralcev Reala. Vzorec je oddal dan pred tekmo.

Po mesecu dni, 5. julija istega leta, so iz laboratorija izvide poslali na sedež Uefe. Iz izvidov je bilo razvidno, da vzorec vsebuje sledi deksametazona, sintetičnega kortikosteroida, ki se koristi za lajšanje bolečin ter se nahaja na seznamu prepovedanih poživil Svetovne protidopinške agencije.

Uefa je preverila kontrolno številko vzorca in ugotovila, da je nogometaš, pri katerem so našli prepovedano substanco, kapetan Belega baleta, Sergio Ramos.

Toda ta primer ni nikoli ugledal luč sveta, prav tako ni bil začet noben disciplinski postopek proti igralcu, ali klubu.

Dva tedna potem, ko je na sedež Uefe prispel pozitiven dopinški test, je član Uefinega protidopinškega oddelka kontaktiral Ramosa ter zahteval, da situacijo pojasni. Ramos je po pisanju der Spiegla trdil, da mu je Realov doktor dan pred tekmo dal dve injekciji, eno v rame in drugo v koleno ter da vse ostalo piše v zdravniškem poročilu.

In tu se je zgodba preprosto zaključila.

pep guardiola Football Leaks Šport Tajna pogodba Guardiole s Cityjem: Bayernu lagal več mesecev

Nemški medij, ki slovi po objavljanju tajnih Football Leaks dokumentov, še trdi, da to ni bilo prvič, da je Ramos kršil protidopinška pravila.

Kapetan Galaktikov naj bi aprila letos po prvenstveni tekmi v Malagi zavrnil udeležbo na dopinškem testu španske protidopinške agencije.

Podatki se nanašajo na pismo, ki ga je sodelavec španske protidopinške agencije poslal vodstvu Reala, kjer navaja, da je šel Ramos po ligaški tekmi 15. aprila letos pred dopinško kontrolo pod prho, kar je po španskih protidopinških pravilih prepovedano. A obenem v protidopinškli agenciji navajajo, da sam postopek ni pokazal uživanja prepovedanih poživil.

Ronaldo Football Leaks Šport Odkriti detajli pogodb, kaj od svojih zaposlenih zahteva Ronaldo
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.