Šport > Nogomet
1372 ogledov

Tajna pogodba Guardiole s Cityjem: Bayernu lagal več mesecev

pep guardiola Epa
Football Leaks skrbi, da se iz dneva v dan odkrivajo novi osupljivi detajli iz sveta nogometa. Tokrat je bil tarča Pep Guardiola.

Nemški Spiegel je tokrat objavil poročilo Football Leaksa Pepu Guardioli. Po njihovih informacijah naj bi španski strokovnjak v tajnosti podpisal za Manchester City že leta 2015.

Tajni dogovor naj bi Guardiola sklenil ter nato tudi podpisal pogodbo že oktobra 2015, ko je bil še za krmilom Bavarskega velikana, katerega je zapustil naslednje leto poleti.

Kljub temu, da je bil dogovor že sklenjen in pogodba podpisana, je Guardiola še mesece demantiral govorice, da zapušča Nemčijo, v bran in podporo pa mu je stal celo Karl-Heinz Rummenigge, ki je Guardiolinim bajkam slepo verjel.

"Smo optimisti, verjamemo, da bo Pep ostal v Bayernu," je bila ena izmed izjav vodje nemškega kluba.

Celo sam Guardiola je po podpisu pogodbe z bogatim Cityjem neprestano ponavljal, da se še vedno ni odločil glede svoje prihodnosti.

"Razgovarjali bomo po tekmi s Hannovrom (19. 12. 2015 op.p.) in sprejeli odločitev, ki bo odgovarjala tako klubu, kot meni," je novembra leta 2015 ponavljal Guardiola.

Dokončno odločitev, da zapušča Bayern, je Guardiola naznanil konec januarja leta 2016.

manchester city Football Leaks Šport Po šokantnih razkritjih pozivi k izključitvi dveh velikanov

Objava dokumenta o Guardiolini pogodbi s Cityjem je po pričakovanju razjezila bavarsko nogometno javnost, saj smatrajo, da je Španec dalj časa za nos vlekel tako upravo kluba, kot zveste navijače.

Guardiola je sicer Bavarskega velikana vodil tri sezone, tekom katerih je trikrat osvojil domače prvenstvo ter dvakrat nemški pokal, a vseeno ni uspel ponoviti uspehov svojega predhodnika Juppa Heyneckesa, ki je iz Bayerna v sezoni 2012/13 ustvaril najboljšo ekipo na svetu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.