Šport > Nogomet
534 ogledov

City odločno zavrnil zgodbo o Messiju

lionel messi Epa 31-letnik je leta 2017 z Barcelono podpisal novo pogodbo.
Angleški prvak se je odzval na navedbe o Lionelu Messiju.

Angleški nogometni velikan Manchester City je govorice, da se je na vse pretege trudil na Otok zvabiti Lionela Messija, označil za lažne.

Pred dnevi so se namreč v medijih pojavili domnevni citati predsednika kluba Khaldoona al Mubaraka, ki naj bi za španski Mundo Deportivo izjavil, da so Messiju za ponovno združitev moči z nekdanjim strategom Barcelone Pepom Guardiolo ponujali vrtoglavih 1,3 milijona dolarjev tedenske (!) plače.

"Prosili smo Guardiolo, naj se pogovori z njim. Ponujali smo mu trikratnik plače, ki jo prejema v Barceloni, vendar nas je zavrnil," Mubaraka citira omenjeni medij. Navedbe so nato hitro demantirali iz pisarn angleškega kluba. "Zanikamo verodostojnost teh citatov," je bil jasen tiskovni predstavnik kluba.

Odkar je Guardiola prevzel Manchester City, se je Messija pogosto povezalo s selitvijo v Anglijo, čeprav sta obe strani vztrajno zatrjevali, da bo Argentinec kariero sklenil v Barceloni.

Messi je pod taktirko španskega stratega igral štiri leta, v tem času pa sta skupaj osvojila 14 lovorik. "Moja Barcelona je bila ekipa, ki se zgodi enkrat v življenju. V ligi prvakov smo dvakrat zmagali s sedmerico igralcev, ki so igrali v mladinski selekciji. V klubu so prišli pri sedmih, osmih letih in postali zvezde. Klub mi je zaupal in imeli smo denar za nakup igralcev. Prav tako smo imeli najboljšega nogometaša na svetu," se uspehov spominja Guardiola.

pep guardiola | Avtor: Profimedias Profimedias

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice