Šport > Nogomet
4348 ogledov

Sodnik se je opravičil Barceloni, ker ji je odvzel naslov

Messi Delgado Ferreiro Granada Barcelona Liga BBVA Španija prvenstvo Reuters
Odločitev, ki še vedno jezi navijače Barcelone.

Barcelona se je leta 2014 v zadnjem kolu španskega prvenstva na domačih tleh pomerila z madridskim Atleticom. Colchonerosi so imeli na prvenstveni lestvici tri točke naskoka, a bi zmaga Kataloncem prinesla lovoriko. Dvoboj se je nato končal z 1:1, Atletico pa je postal prvak.

Barcelona je povedla z zadetkom Alexisa Sancheza, Diego Godin pa je kasneje postavil končni rezultat. V 63. minuti se je sicer še enkrat zatresla mreža gostov, a je sodnik Mateu Lahoz razveljavil zadetek Lionela Messija zaradi prepovedanega položaja. Posnetki so pokazali, da je mož s piščalko storil napako, saj se je okroglo usnje do argentinskega zvezdnika odbilo od noge nogometaša Atletica. 

Spornega trenutka se je zdaj v pogovoru za TNT Sports spomnil Elvio Paolorosso, ki je takrat opravljal delo pomočnika pri trenerju Tati Martinu. Po njegovih besedah naj bi Lahoz po tekmi vstopil v garderobo Barcelone in se opravičil za napačno razveljavljeni zadetek.

"Opravičil se je, ker ni priznal Messijevega zadetka. Jokali smo v slačilnici, ko je vstopil. S tistim golom bi bili prvaki," je dejal Paolorosso.

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 14:07 14.oktober 2018.

    Sodnik se je opravičil Barceloni, ker ji je odvzel naslov....................seveda ni omenil koliko je zaslužil ! Njegova glava na drogu pred stadionom bi bila primerna rešitev za vse sodnike sveta ! FIFA je mafija .