Šport > Nogomet
302 ogledov

Pri Uefi uvajajo novo evropsko klubsko tekmovanje

aleksander čeferin Epa
Evropska nogometna zveza namerava znova vpeljati še tretje klubsko tekmovanje.

Pokal državnih prvakov, pokal pokalnih zmagovalcev in pokal Uefa sta v zadnjih desetletjih nadomestila liga prvakov in evropska liga, zadnji PPZ je bil odigran v sezoni 1998/99. Zdaj so se pri Evropski nogometni zvezi odločili, da znova uvedejo še tretje klubsko tekmovanje.

Krovna organizacija evropskega nogometa je tako že pred mesecema napovedala nov format, za zdaj neimenovano tekmovanje pa naj bi bilo tretje po kakovosti. Vse več se govori o UEL2 (Uefa evropska liga 2), tekmovanje pa naj bi bilo podobno nekdanjemu pokalu pokalnih zmagovalcev. Za lovoriko naj bi se potegovali vsi zmagovalci pokalnih lovorik v Evropi. Potrditev novega tekmovanja naj bi bila sprejeta na sestanku vodilnih mož Uefe, ki bo potekal 2. in 3. decembra v Dublinu.

aleksander čeferin O reprezentanci Šport Čeferin o nastopih Slovenije, Ligi narodov, VAR-u in Superligi

Tretje evropsko klubsko tekmovanje naj bi zaživelo v sezoni 2021/22, skupinskega dela pa naj bi se tako kot v ligi prvakov udeležilo 32 klubov. V skupinski del naj bi bile sicer uvrščene ekipe iz najmočnejših lig (Anglije, Francije, Italije, Nemčije in Španije). Dvoboji bi bili na sporedu ob četrtkih v treh različnih terminih, zmagovalec tekmovanja pa naj bi si zagotovil udeležbo v evropski ligi za naslednjo sezono. Tretjeuvrščena moštva iz UEL bi se sicer v izločilnih bojih priključila najboljšim moštvom iz UEL2 in se tako prav tako potegovala za naslov.

Z omenjenim tekmovanjem naj bi Uefa ponudila možnost evropskege klubskega nogometa tudi nekaterim manjšim državam.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.