Šport > Nogomet
308 ogledov

Čeferin z novimi ukrepi nad goljufe

aleksander čeferin Epa
Evropska nogometna zveza (Uefa) napoveduje, da bo vnovič pregledala posamezne primere finančnega fair playa, če bo v posameznih primerih prišla do novih pomembnih spoznanj, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

"Če bomo dobili nove informacije, ki so pomembne za oceno, bo Uefa te podatke uporabila in preverila številke, ki jih je dobila pred tem. Vsekakor bomo pozvali tudi klube, naj pojasnijo ozadje," so v ponedeljek zvečer zapisali na Uefi in dodali, da bodo uvedli nove preglede številk, če bodo nove informacije kazale na zlorabo.

manchester city Football Leaks Šport Po šokantnih razkritjih pozivi k izključitvi dveh velikanov

Uefa se v svoji izjavi za javnost ni neposredno dotaknila Paris St. Germaina in Manchester Cityja, ki veljata za sporna primera v okviru finančnega fair playa. Pri Uefi poudarjajo, da je finančni fair play univerzalen in zavezujoč za vse klube, ki zahtevajo licenco za nastop v mednarodnih tekmovanjih.

Nazadnje je časnik Der Spiegel, ki se je skliceval na podatke Football Leaksa poročal, da se je nekdanji generalni sekretar Uefe in zdajšnji predsednik Mednarodne nogometne zveze Gianni Infantino pogovarjal in dogovarjal z obema kluboma o izpolnjevanju pogojev, saj naj bi ti dobili "arabske milijarde evrov" za okrepitve. A Infantino je vsakršno nepravilnost že zanikal in poudaril, da je šlo za dogovore v okviru veljavnih predpisov.

Uefa želi s finančnim fair playjem povečati izenačeno konkurenco v evropskih tekmovanjih. Klubi tako ne smejo več zapravljati neomejenih vsot za okrepitve, pa tudi sponzorska sredstva morajo ostati "v okviru zneskov, ki so običajni za nogometni trg". Osnovni cilj je predvsem ta, da se posameznim klubom prepreči, da bi s pomočjo mecenov zapravljali neomejene vsote na nogometnem trgu.

aleksander čeferin Mogočni Čeferin Šport Tekmeci stisnili rep med noge
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.