Šport > Nogomet
2401 ogledov

Nova liga: To je 11 privilegiranih klubov

Real
Football Leaks odkriva največjo revolucijo v nogometu. Zgodila naj bi se čez tri leta.

Najbogatejši nogometni klubi v Evropi naj bi se dogovorili, da bodo bojkotirali Ligo prvakov in leta 2021 zaigrali v novoustanovljeni Super ligi. V njej bi tekmovalo 16 klubov: Real, Barcelona, Manchester United, Bayern, Juventus, Chelsea, Arsenal, PSG, Manchester City, Liverpool in Milan kot ustanovitelji, v prvi sezoni pa bi se jim, kot gosti pridružili še Atletico Madrid, Borussia Dortmund, Olympique Marseille, Inter in Roma. 

aleksander čeferin Na potezi odbor Šport Uefa načrtuje novo klubsko tekmovanje

S tem bi Liga prvakov izgubila na pomembnosti, Super liga pa bi utegnila veliko težav povzročiti tudi v nacionalnih prvenstvih. Omenjeni klubi bi namreč v domačih tekmovanjih večino časa nastopali z rezervnimi postavami, da bi lahko v Super ligi dosegli čim boljši rezultat.

danska Izredno stanje Šport Razpad nogometne velesile, Uefa grozi s hudimi sankcijami

Dogovorjen naj bi bil že sam format tekmovanja, ki bi ga sestavljali dve fazi. V prvi bi se igralo po skupinah, nato pa na izpadanje. Super liga naj bi imela tudi drugo ligo, iz katere bi najboljši vstopali v prvo ligo in najslabši izpadali v drugo. Razen 11-ih ustanoviteljev, ki bi imeli prvih 20 let priviligiran status prvoligašev.

aleksander čeferin Menjave Šport Uefa potrdila novost

Če se bo načrt uresničil, bo to velik poraz za Uefo, ki ji predseduje Aleksander Čeferin, ki se bori, da bi najbogatejše klube obdržala pod svojim okriljem. Lani je Čeferin obtožil klube petih najmočenjših evropskih nogometnih lig in dejal, da se Uefa ne bo pustila izsiljevati in, da ne bodo nikoli dovolil ustanovitve Super lige. 

real madrid liga prvakov liverpool kijev finale Desetmestna številka Šport Toliko denarja bo klubom namenila Uefa
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.