Šport > Nogomet
11549 ogledov

Po Staretu Hrvate razburil še Čeferin

aleksander čeferin Epa
V hrvaških medijih odmevajo izjave predsednika Evropske nogometne zveze (Uefa).

Prvi mož krovne nogometne zveze na stari celini Aleksander Čeferin je v četrtek gostoval na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani, kjer je spregovoril o številnih temah.

Aleksander Čeferin FDV Aleksander Čeferin Šport "Pred finalom Lige prvakov se prerekam s politiki"

Tema pogovora je tekom njegovega obiska nanesla tudi na hrvaško reprezentanco in sporno proslavo po osvojenem drugem mestu na svetovnem prvenstvu v Rusiji, na kateri je vidno vlogo odigral kontroverzni glasbenik in predstavnik radikalne desnice Marko Perković Thompson.

Zloglasni pevec, čigar koncerti so med drugim prepovedani v Nemčiji, Švici, na Nizozemskem in v Sloveniji, je prisostvoval hrvaškemu slavju ob vrnitvi nogometnih junakov v domovino. Nogometaši so ga osebno povabili na oder, da je z njimi prepeval, njegov nastop pa je močno odmeval tudi v medijih zunaj Hrvaške.

hrvaška reprezentanca Gost Šport Thompson sporen za pol Evrope, na Hrvaškem pa na avtobusu z reprezentanco

"Hrvati so specifični. Njihov patriotizem jih vodi do uspeha, a patriotizem se hitro sprevrže v nacionalizem, kar je velika napaka. Vsi se spomnimo incidenta po tekmi dodatnih kvalifikacij za SP 2014, ko je hrvaški reprezentant Josip Šimunić skandiral 'Za dom spremni', zatem pa končal kariero, ker mu niso pustili zaigrati na svetovnem prvenstvu," je povedal Čeferin.

"Nogometaši bi se morali zavedati, da mladim predstavljajo vzor in da kot vzorniki ne bi smeli spodbujati takšnih ideologij," je dodal Čeferin.

Thompson Vrhovno sodišče Slovenija Odločitev o prepovedi Thompsonovega koncerta je bila nezakonita

Predsednikove izjave so močno odjeknile v medijskem prostoru naše južne sosede, hrvaška javnost pa v pretežno sovražnem tonu Čeferinu odgovarja, da se nima pravice mešati v to, kdo bo prepeval na njihovih proslavah.

andrej stare Zlata žoga Šport To je Andrej Stare odgovoril besnim Hrvatom

Čeferin se je med drugim dotaknil tudi neokusne poteze voditelja podelitve za zlato žogo, francoskega DJ-ja Martina Solveiga, ki je najboljšo nogometašico pretekle sezone Ado Hegerberg vprašal, ali obvlada twerkanje. "Ta stvar je precej preprosta. Ta človek je bedak, ki se ne zna obnašati in ne bo več nikoli v življenju vodil tovrstne prireditve. Če ne drugega, je to zanj primerna kazen," je prepričan predsednik Uefe.

Komentarjev 6
  • Avatar Leon
    Leon 10:07 08.december 2018.

    Kaj imata Stare in Čeferin skupnega ? Prvi je nogometni ljubitelj piva Union ,drugi pa predsednik UEFE ?

  • mercedesb 19:29 07.december 2018.

    Poglavnika Pavelica in njegove metode imajo v DNK-ju ,vsi so za mocno psihiatricno oskrbo

  • Dusan Kokalj 14:46 07.december 2018.

    Pa kaj mislijo te hrvati da so.Predvsem so zelo samovšečni in pricakujejo da se jim bo podrejal ves svet.Enkrat za vselej jim treba dopovedati da niso vredni da so v EU.

Sorodne novice