Na dan vseh svetih trpljenje na vzponu vseh vzponov

Foto: Epa
Foto: Epa
Nedeljska kraljevska etapa pa bi lahko prinesla številne premike med najboljšimi.
Oglej si celoten članek

Kolesarje na dirki po Španiji danes čaka vzpon na sloviti Alto de L'Angliru, ki velja za enega najbolj mitskih klancev v svetu kolesarstva. Primož Roglič bo v 12. etapi, ki se bo začela v La Poli Llaviani in bo dolga le 109,4 kilometra, branil rdečo majico vodilnega.

Karavana bo v etapi morala premagati pet kategoriziranih vzponov. Pred Anglirujem bosta na vrsti še dva zahtevna asturijska hriba Mozqueta in Cordal, ki nista najdaljša s šestimi in petimi kilometri, ampak sta zelo strma s povprečnim naklonom nad osem odstotkov.

Šokanten posnetek Tako grozljivo izgledajo noge kolesarja na tritedenski dirki

Vse to prihaja kot predigra pred zadnjim, 12,4 kilometra dolgim 'mučenjem' do vrha Angliruja. Povprečni naklon le tega znaša natanko 10 odstotkov, daleč najtežji pa je zadnji 6,5 kilometra dolg odsek, kjer se cesta na nekaterih delih postavi pokonci z več kot 20-odstotnim naklonom.

Najhujši del prihaja slabe tri kilometre pred vrhom, ko bodo morali več kot 1200 metrov kolesarji premagovati povprečni naklon nad 16 odstotkov. Ob utrujenih nogah po naporni in predvsem natrpani sezoni se obetajo velike razlike med najboljšimi.

Španec znova v igri Roglič o eni težjih odločitev na dirki: "Nismo želeli paničariti..."

V skupnem seštevku bosta Roglič in Ekvadorec Richard Carapaz tako kot v soboto začela s povsem istega izhodišča, medtem ko Irec Dan Martin na tretjem mestu zaostaja 25 sekund.

Po kraljevski 12. etapi bo dobrodošel predvsem ponedeljkov prosti dan, ki prihaja pred torkovim kronometrom z zahtevnim zaključnim vzponom na Mirador de Ézaro v dolžini 1,8 kilometra s povprečnim naklonom 14,8 odstotka.

Iz Jumbo-Visme Roglin sotekmovalec: "Podpiramo protest, čeprav lahko Primož ostane brez majice"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.