Na Dirki po Sloveniji tudi eden junakov Gira ter izjemni slovenski sprinter

Foto: Profimedia
Na Dirki po Sloveniji bosta za ekipo Mitchelton-Scott nastopila tudi Luka Mezgec in Esteban Chaves.
Oglej si celoten članek

Avstralska ekipa kolesarske svetovne serije Mitchelton-Scott bo na dirki po Sloveniji računala na zmagovalca etape nedavno končane dirke po Italiji, Kolumbijca Estebana Chavesa, ter zmagovalca etape v Ljubljani leta 2017 Luko Mezgeca.

Sto štiriinšestdeset centimetrov in 55 kilogramov težak kolesar iz kolumbijske Bogote bo zagotovo eden glavnih favoritov za končno zmago. Je specialist za težke etapne dirke. Letos je na dirki po Italiji dobil 19. etapo s ciljem na San Martino di Castrozza. Leta 2016 je bil drugi na Giru in leta 2015 tretji na Vuelti.

Foto: Profimedia Esteban Chaves

Na slovenski pentlji bo tako nastopilo kar pet kolesarjev, ki so skupaj zmagali šest etap na nedavno končani dirki po Italiji. Poleg njega še Damiano Cima, Cesare Benedetti, Fausto Masnada in Pascal Ackermann.

V ekipi Mitchelton-Scott so poleg Chavesa in Mezgeca še Italijan Edoardo Affini, Novozelandec Dion Smith ter Avstralci Lucas Hamilton, Cameron Meyer in Callum Scotson.

Veliko ime Na startu Dirke po Sloveniji tudi legendarni zmagovalec 30 etap Toura

Kolesarska smetana Na Dirki po Sloveniji tudi eno izmed največjih kolesarskih imen

Ekipa Mitchelton–Scott:
Luka Mezgec, Slovenija
Edoardo Affini, Italija
Dion Smith, Nova Zelandija
Lucas Hamilton, Avstralija
Cameron Meyer, Avstralija
Callum Scotson, Avstralija
Esteban Chaves, Kolumbija

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.