Nadaljuje se osip zvezdnic belega cirkusa

Foto: Epa federica brignone
Nekdanja svetovna prvakinja odpovedala nastop v Söldnu.
Oglej si celoten članek

V soboto, 28. oktobra, se bo z ženskim veleslalomom na Söldnu začela nova sezona alpskega smučanja. Na startu ne bo slovenske šampionke Ilke Štuhec, ki je udeležbo na ledeniku odpovedala še pred usodno poškodbo kolena, zaradi katere bo bržkone prisiljena izpustiti celotno olimpijsko sezono.

Diagnoza je bila šok Trener Štuhčeve: Ilka je vse presenetila Odzivi na tragedijo Slovenci šokirani, oglasila sta se tudi Dragić in Mazejeva

Nastop v Söldnu je odpovedala tudi nekdanja svetovna prvakinja v veleslalomu Federica Brignone, ki še vedno ni povsem okrevala po poškodbi stegenske mišice. Zmagovalka uvodne preizkušnje sezone 2015/2016 je še ena v vrsti smučarskih zvezdnic, ki bodo manjkale na uverturi v novo sezono.

V Söldnu ne bodo nastopile Lindsey Vonn, Lara Gut, Anna Veith, Michaela Kirchgasser in Eva-Maria Brem.

Foto: Epa federica brignone

Brignonejeva (na sliki zgoraj) je naslov svetovne prvakinje v veleslalomu osvojila leta 2011 v Garmisch-Partenkirchnu. V karieri je dobila pet tekem za svetovni pokal in zbrala 19 uvrstitev na zmagovalni oder. V lanski sezoni je v seštevku kombinacije zaostala le za Štuhčevo.

Nov udarec Slovenski smučar v bolnišnici

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.