Številne teorije glede bizarnega prizora na Wimbledonu

Foto: Print Screen
Medtem ko 15.000 gledalcev ni moglo odvrniti pogleda od igrišča, je bil mladi "navijač" zatopljen v branje knjige.
Oglej si celoten članek

Letošnja izvedba prestižnega teniška turnirja v Wimbledonu je postreglo s kopico dih jemajočih trenutkov. Od 15-letne Cori Gauff, ki je v prvem krogu premagala petkratno zmagovalko Venus Williams, v nadaljevanju pa izločila tudi Polono Hercog, pa do 100. zmage Rogerja Federerja na sveti travi in velikega zmagoslavja nove kraljice travnatega slama Simone Halep.

Ples milijonov Toliko je v nedeljo zaslužil Đoković in izgubil Federer

Dvotedenski spektakel se je končal z zgodovinskim obračunom omsekratnega zmagovalca Federerja in prvega tenisača sveta Novaka Đokovića. Slednji je slavil šele v podaljšani igri petega niza , kar je bila ena od novosti letošnjega turnirja, ter se dokopal do pete lovorike v Londonu.

Finalni obračun je trajal kar štiri ure in 57 minut, kar je najdaljši finale v zgodovini turnirja s 142-letno tradicijo.

Med vrhunce turnirja prištevamo tudi polfinalni obračun Federerja in Rafaela Nadala. Tekmeca sta se na sveti travi pomerila četrtič in prvič po letu 2008, ko je Španec po petih nizih epskega tenisa končal vladavino takrat petkratnega branilca naslova.

Federer je na maščevanje čakal več kot desetletje, Nadalu pa se je oddolžil z zmago v štirih nizih.

Po tolikih letih Federerjeva žena na robu živčnega zloma

Obračun Nadala in Federerja je bil že njun 40. po vrsti, izid pa je 24:16 v korist pet let mlajšega Španca. Ker gre za enega največjih teniških rivalstev vseh časov, so njuni dvoboji vedno deležni ogromnega zanimanja.

Dejstvo je, da sta tenisača, ki sta prvič pomerila daljnega leta 2004, v jeseni kariere in vprašanje je, kolikokrat bosta še stala na nasprotnih straneh igrišča.

Vsi se namreč dobro zavedajo, da je vsak medsebojni obračun 37-letnega Federerja in 33-letnega Nadala lahko tudi zadnji, zato se legendi, ki sta skupaj osvojili kar 38 grand slamov, vedno merita pred nabito polnimi tribunami.

Boleč spomin Federer zapravil "nemogoče" in odprl staro rano

Na letošnjem Wimbledonu je na svoj račun prišlo 15.000 gledalcev, kolikor jih sprejme osrednji stadion teniškega kompleksa All England Clubu. Težko pričakovani spektakel je ttudi tokrat upravičil visoka pričakovanja in postregel s serijo vrhuncev.

Medtem ko je bila večina teniških sladokuscev z očmi prikovana na igrišče, kjer se je pisala zgodovina, pa je snemalec v objektiv ujel mladega obiskovalca, ki je bral knjigo.

Prisrčno Đokovićev pogovor s sinom stopil srca navijačev

Prizor je izzval ogorčenje med navijači, ki si vstopnice bodisi niso mogli privoščiti bodisi je za njih preprosto zmanjkalo sedežev. Nekateri so ugibali, da gre bržkone za najbolj zanimivo knjigo vseh časov, drugi so špekulirali, da fant ne mara tenisa in da je z branjem protestiral, ker so ga starši proti njegovi volji zvlekli na stadion. "Dobesedno bi ubijal, da bi bil lahko tam, on pa bere knjigo," je zapisal nek razjarjen navijač.

Nekdo je v šali zapisal, da je fant več kot očitno Đokovićev navijač in da si je prišel ogledati bodočega finalnega nasprotnika, vendar se ni želel razkriti, zato je za krinko s seboj prinesel knjigo. Med manj verjetnimi teorijami je tudi ta, da se je fant na zelo spreten in premišljen način čez noč prelevil v znano spletno osebnost.

Najcenejša vstopnica za ogled dvoboja med Federerjem in Nadalom je stala slabih 8000 evrov (7200 funtov).

V poplavi kriti so se sicer našli tudi nekateri, ki so fantu stopili v bran. Predvsem jih je navdušilo to, da je v roke prijel knjigo in ne telefona ali e-bralnika.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.